Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών

«Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε σήμερα το πρωί ο Ομοσπονδία των Πρακτόρων - κι όχι το υπουργείο Οικονομικών - στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών

«Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε σήμερα το πρωί ο Ομοσπονδία των Πρακτόρων - κι όχι το υπουργείο Οικονομικών - στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Μετά από συνεχείς συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο για την εφαρμογή του καταστροφικού για την ΟΠΑΠ και τους Πράκτορες νόμου του Παπαθανασίου, έγιναν δεκτές οι προτάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ και με την καθοριστική συνδρομή του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ο Υπουργός Οικονομίας «παγώνει» τον νόμο που η καταλυτική ημερομηνία εφαρμογής του ήταν αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 και θα επανεξετάσει απ΄ αρχής τους στόχους της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες υλοποίησης του.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε εκτέλεση της προεκλογικής δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ και της σχετικής δήλωσης της πολιτικής εκπρόσωπο του για θέματα Οικονομίας, τότε, και Υπουργού Οικονομίας, σήμερα, κυρίας Λούκας Κατσέλη, η οποία είχε ανακοινώσει:

«Στη συζήτηση που είχαμε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ, επαναλάβαμε ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε στη Βουλή το Νόμο 3775 στο σύνολό του, όπως και το άρθρο 35 που αναφέρεται συγκεκριμένα στη φορολόγηση των κερδών, από τυχερά παιχνίδια. Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να διατηρήσει αφορολόγητο πλαφόν έτσι ώστε να μην θίγεται η ανακύκλωση των παιχνιδιών και να εφαρμόσει προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων κερδών, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η σημερινή απόφαση του Υπουργού δίνει απάντηση σε όσους τελευταία προσπάθησαν να ταράξουν την εργασιακή ειρήνη του κλάδου διαδίδοντας, εν γνώσει τους ψευδώς, ότι η προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί”.

Πηγή Καθημερινή

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο