Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προς την Υπουργό Οικονομίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ρόδος, 16 Οκτωβρίου 2009
Αρ, Πρωτ, : 3666/Γ3

Προς: Την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
κ. Λούκα Κατσέλη

Κοιν.: - κ. Κρεμαστινό Δημήτριο
Βουλευτή Δωδεκανήσου
- κ. Νικητιάδη Γεώργιο
Βουλευτή Δωδεκανήσου
- κ. Ζωίδη Νικόλαο
Βουλευτή Δωδεκανήσου
- κ. Κουσουρνά Ευστάθιο
Βουλευτή Δωδεκανήσου
- κ. Ιατρίδη Μίκα
Βουλευτή Δωδεκανήσου

Αξιότιμη Κ. Υπουργέ,
στη δυσκολότερη, ίσως, οικονομική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της Δωδεκανήσου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σας καταθέτει τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2009, σχετικά με τα απαιτούμενα πρώτα μέτρα στήριξης των δοκιμαζομένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-αναστολή πληρωμής των δόσεων των επιχειρηματικών δανείων (κεφαλαίων κίνησης, παγίων, χρηματοδοτικής μίσθωσης) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για διάστημα όχι μικρότερο των δώδεκα μηνών (προσαρμογή του Ιταλικού προτύπου) με μετάθεση της πληρωμής των παραπάνω ποσών ισομερώς κατανεμημένων σε βάθος τριετίας,

-παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Τειρεσία , με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του, και με πρώτη απαραίτητη τροποποίηση τη θέσπιση της άμεσης διαγραφής από τα αρχεία του Τειρεσία, του οποιουδήποτε προβεί σε εξόφληση της οφειλής που αποτέλεσε και την αιτία εγγραφής του σε αυτόν,

- αξιοποίηση των χρηματικών υπολοίπων του πακέτου των 28 δις ευρώ, που θεσπίστηκε το φθινόπωρο του 2008, με στόχο την διοχέτευση τους στη κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς .

Αξιότιμη Κ. Υπουργέ,
με τη βεβαιότητα πώς θα κινηθείτε αποφασιστικά στην πορεία αναθέρμανσης της οικονομίας και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήοεων . θα μας βρείτε συμπαραστάτες και αρωγούς στο πολύ δύσκολο έργο σας, αφού αποτελεί κοινό στόχο η ανταπόκριοη στις ιδιαίτερες προκλήσεις της εποχής μας.Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος

Γιώργος Χατζημάρκος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο