Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανδρέας Λοβέρδος: Πάταξη της εισφοροδιαφυγής

Τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την συγκρότηση δύο επιτροπών, που θα είναι αρμόδιες για την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους σε διάστημα τριών μηνών και την εισήγηση αλλαγών στο εργασιακό, ανακοίνωσαν κατά τη σημερινή πρώτης τους συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α. Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης. Η πάταξη της εισφοροδιαφυγής και ο περιορισμός της σπατάλης στον τομέα της υγείας θα είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής στο ασφαλιστικό δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ αναφερόμενος στην "μαύρη τρύπα" στα οικονομικά του ΙΚΑ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ανδρέας Λοβέρδος: Πάταξη της εισφοροδιαφυγής                                             

 Τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την συγκρότηση δύο επιτροπών, που θα είναι αρμόδιες για την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους σε διάστημα τριών μηνών και  την εισήγηση αλλαγών στο εργασιακό, ανακοίνωσαν κατά τη σημερινή πρώτης τους συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α. Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης. Η πάταξη της εισφοροδιαφυγής και ο περιορισμός της σπατάλης στον τομέα της υγείας θα είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής στο ασφαλιστικό δήλωσε ο  Ανδρέας Λοβέρδος ενώ αναφερόμενος στην "μαύρη τρύπα" στα οικονομικά του ΙΚΑ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επαναφορά της λίστας των φαρμάκων στα ταμεία.

Ως προς το ζήτημα αλλαγών στο νόμο Πετραλιά, κυρίως ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών αλλά και τη μείωση των συντάξεων που προκύπτει μέσα από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά και χρονοδιαγράμματα μόνο όταν θα είναι βέβαιος ότι αυτά θα τηρηθούν.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα συγκροτηθούν άμεσα δύο επιτροπές που θα οργανώνουν τον κοινωνικό διάλογο στα θέματα αφενός της άμεσης καταβολής των συντάξεων (προβλέπεται ότι θα έχει καταλήξει ως το Δεκέμβριο του 2009), αφετέρου στα θέματα αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.
Ως προς τις αλλαγές στα εργασιακά ο κ. Λοβέρδος έδωσε έμφαση στη λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των εγγυητικών παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας δηλώνοντας και πάλι ότι τα stage θα περιοριστούν στον ιδιωτικό τομέα αλλά επίσης θα περιοριστούν στο ρόλο της μαθητείας δηλαδή στη διευκόλυνση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για τους νέους εργαζόμενους.

Για το θέμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου θα έχει συνάντηση αύριο με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ώστε να αποκτήσει σαφέστερη γνώμη για τη διάσταση του προβλήματος και κατά συνέπεια για τις διαστάσεις των όποιων παρεμβάσεων.

Πάντως ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι αλλαγές στα θέματα των stage (πχ μοριοδότηση δικαιούχων) προϋποθέτουν πρώτον την πληρέστερη ενημέρωση της ηγεσίας του υπουργείου αλλά επίσης τη συνολική γνώμη της κυβέρνησης κάτι που σημαίνει ότι λόγω στις αλλαγές στο καθεστώς των stage θα έχει τουλάχιστον και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε και πάλι στα ελλείμματα των ταμείων επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα χρειαστούν τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων στα μεγάλα ταμεία όπως το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ.
Το τελευταίο διάστημα υπογράμμισε, η είσπραξη των εσόδων έχει αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2008.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο