Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ίδρυση επιχειρήσεων σε τέσσερα βήματα υπόσχεται η Λούκα Κατσέλη

Μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση του επιχειρείν προανήγγειλε η υπουργός οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, χαιρετίζοντας τη γενική συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ίδρυση επιχειρήσεων σε τέσσερα βήματα υπόσχεται η Λούκα Κατσέλη

Μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση του επιχειρείν προανήγγειλε η υπουργός οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, χαιρετίζοντας τη γενική συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

"Πρώτο μας μέλημα είναι να γίνει και πάλι η Ελλάδα πόλος έλξης παραγωγικών επενδύσεων και καινοτομίας. Να παράγουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που να κερδίζουν μερίδια στις διεθνείς αγορές", σημείωσε η υπουργός, κάνοντας λόγο για σημαντικές τομές που προωθεί η κυβέρνηση. Η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων  θα μειώσει τα απαιτούμενα βήματα από 14 ή ακόμη και 18, που είναι σήμερα, σε τέσσερα, μειώνοντας το διοικητικό και γραφειοκρατικό κόστος. Ανάλογη ρύθμιση είχε υποσχεθεί και το οικονομικό επιτελείο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η θεσμοθέτηση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΕΠ), "υπηρεσιών μιας στάσης" (one stop shops) για τις επιχειρήσεις στο πρότυπο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τέλος, η Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και τη διασύνδεσή τους με τις πολιτικές του "Invest in Greece' (πρώην ΕΛΚΕ), με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών.

Η υπουργός Οικονομίας εξέφρασε πρόθεση στενής συνεργασίας με το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, σημειώνοντας ότι διαδραματίζει ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και στην οικονομική διπλωματία.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο