Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η κυβέρνηση επαναφέρει στο 2% το τέλος παρεπιδημούντων

Στην επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων που καταβάλλουν οι ξενοδόχοι υπέρ των δήμων στο 2% φαίνεται πως οδεύει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ Επανέρχεται στο 2%

Η κυβέρνηση επαναφέρει στο 2% το τέλος παρεπιδημούντων

Στην επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων που καταβάλλουν οι ξενοδόχοι υπέρ των δήμων στο 2% φαίνεται πως οδεύει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Το εν λόγω τέλος είχε μειωθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ στο 0,5% λόγω της οικονομικής κρίσης, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδίως των τουριστικών δήμων που επλήγησαν καίρια από τη σχετική διάταξη, χάνοντας σημαντικά έσοδα.

Το θέμα τέθηκε από την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) κατά τη χθεσινή συνάντηση του προεδρείου της με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι η μείωση του τέλους ήταν μία «κακή απόφαση που εκτέλεσε εν ψυχρώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Υπενθυμίζεται ότι και ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνάντησή του τον περασμένο Φεβρουάριο με τους φορείς του τουρισμού, είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τη μεταφορά πόρων από έναν κλάδο σε άλλον.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για δήμους που είχαν απώλειες εσόδων, εξάλλου, ουδέποτε εκπληρώθηκε η υπόσχεση για την αναπλήρωσή τους από άλλους πόρους.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο