Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες ρυθμίσεις για απόσυρση και ημιυπαίθριους

ENTOΣ της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα θέματα της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων και της απόσυρσης των παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων.

Νέες ρυθμίσεις για απόσυρση και ημιυπαίθριους                                             

ENTOΣ της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα θέματα της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων και της απόσυρσης των παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων.

 Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο Yπουργείο Περιβάλλοντος, τα δύο αυτά ζητήματα απασχολούν ιδιαιτέρως τη νέα ηγεσία καθώς τα μέτρα που εξήγγειλε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι σε εξέλιξη και χρήζουν άμεσης προτεραιότητας προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στους πολίτες.

Oσον αφορά τις τροποποιήσεις στις υφιστάμενες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, (που περιλαμβάνουν την απόσυρση των Ι.Χ. και τα περιβαλλοντικά τέλη) το Yπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων που θα έχουν μεγαλύτερο περιβαλλοντικό όφελος. Σε αυτό το πλαίσιο, και επειδή έχει ξεκινήσει ήδη η απόσυρση πολλών αυτοκινήτων, οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να αφορούν κυρίως τα περιβαλλοντικά τέλη, και είναι πολύ πιθανόν ότι θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού τους βάσει των ρύπων και όχι του κυβισμού των οχημάτων, ενώ ενδέχεται να γίνουν και κάποιες βελτιώσεις και στη διαδικασία της απόσυρσης με στόχο την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό του πρόγραμμα τασσόταν υπέρ της θέσπισης κινήτρων απόσυρσης για την αγορά κυρίως υβριδικής τεχνολογίας οχημάτων.

Παράλληλα το Yπουργείο Περιβάλλοντος προετοιμάζει νέα ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της άναρχης δόμησης αλλά και να αποφευχθούν και τα προβλήματα που συνάντησε στο ΣτΕ η ρύθμιση Σουφλιά.

Αξίζει να τονισθεί ότι στο γενικότερο πλαίσιο των αναθεωρήσεων των ισχύοντων μέτρων εξετάζεται και η αλλαγή στο χωροταξικό του τουρισμού ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και αλλαγές στο χωροταξικό που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

Στο νέο υπουργείο προβλέπεται η δημιουργία τριών Γενικών Γραμματειών: της Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Χωροταξίας - Αστικής Ανάπλασης και του Περιβάλλοντος-Δασών και Φυσικών Πόρων, ενώ θα δημιουργηθεί και μια Ειδική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι ήδη αποφασίστηκε ότι τον τομέα ευθύνης της Ενέργειας αναλαμβάνει ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης και τον τομέα «Περιβάλλον - Xωροταξία - Πολεοδομία», ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης. Προς το παρόν εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, η οποία θα καθορίζει επακριβώς τις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο