Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα 60 δισ... σκαρφαλώνει ο δανεισμός του Δημοσίου

13 Οκτώβριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΤA 70 δισ. ευρώ αναμένεται να προσεγγίσει ο ακαθάριστος δανεισμός του Δημοσίου στο τέλος του έτους, καθώς και η νέα κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκδόσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων προκειμένου να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.
Στα 60 δισ... σκαρφαλώνει ο δανεισμός του Δημοσίου                                             
Πηγή: Express.gr

ΤA 70 δισ. ευρώ αναμένεται να προσεγγίσει ο ακαθάριστος δανεισμός του Δημοσίου στο τέλος του έτους, καθώς και η νέα κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκδόσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων προκειμένου να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.

Hδη, ο καθαρός δανεισμός μαζί με τις προγραμματισμένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων τις επόμενες ημέρες θα εκτοξευθεί στο τέλος Οκτωβρίου στα 60 δισ. ευρώ, από 55,4 δισ. ευρώ σήμερα. Ο ακαθάριστος πάντως δανεισμός (μαζί με τις λήξεις παλαιότερων τίτλων που δεν ανανεώθηκαν) κυμαίνεται σήμερα στα 60,2 δισ. ευρώ.

Το Eλληνικό Δημόσιο αναζητεί σήμερα κεφάλαια ύψους 1,6 δισ. ευρώ, καθώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προχωρεί σε δημοπρασία εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας εντόκων γραμματίων, ζητώντας 800 εκατ. ευρώ για κάθε έναν από τους δύο δημοπρατούμενους τίτλους.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε μία ακόμα δημοπρασία εντόκων τρίμηνης διάρκειας για τις 20 Οκτωβρίου για 1,5 δισ. Συνολικά, μέσω των τριών δημοπρασιών, αναμένεται να αντληθούν τις επόμενες ημέρες περί τα 3,5-4 δισ. ευρώ (τόσο από ανταγωνιστικές όσο και από εκτός δημοπρασίας μη ανταγωνιστικές προσφορές).

Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης