Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εισήγηση-σοκ για μείωση συντάξεων στον ΟΑΕΕ

«Υπάρχει διαφορετική απόδοση στη σύνταξη και μολονότι καταβάλλεται πλέον ίδιο ποσό εισφοράς προκύπτει αξιοσημείωτη διαφοροποίηση ανάλογα με το Ταμείο προέλευσης», διαπιστώνεται στην εισήγησ

Εισήγηση-σοκ για μείωση συντάξεων στον ΟΑΕΕ

«Υπάρχει διαφορετική απόδοση στη σύνταξη και μολονότι καταβάλλεται πλέον ίδιο ποσό εισφοράς προκύπτει αξιοσημείωτη διαφοροποίηση ανάλογα με το Ταμείο προέλευσης», διαπιστώνεται στην εισήγησ

Τη μείωση των μελλοντικών συντάξεων που θα απονέμονται στους ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ (ελεύθερους επαγγελματίες και βιοτέχνες) εισηγούνται ως «λύση» στο οικονομικό αδιέξοδο του ΟΑΕΕ οι υπηρεσίες του Ταμείου.

Η εισήγηση που υποβλήθηκε στον διοικητή του ΟΑΕΕ Κ. Παπαθανασίου (και η οποία δεν συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Ταμείου ύστερα από την παρέμβαση των εκπροσώπων των επαγγελματοβιοτεχνών) διαπιστώνει ότι μετά τη συγχώνευση του ΤΕΒΕ με το ΤΑΕ και το ΤΣΑ στον ΟΑΕΕ «υπάρχει διαφορετική απόδοση στη σύνταξη και μολονότι καταβάλλεται πλέον ίδιο ποσό εισφοράς προκύπτει αξιοσημείωτη διαφοροποίηση ανάλογα με το Ταμείο προέλευσης»:

Για 35 έτη ασφάλισης το ποσό σύνταξης του ΟΑΕΕ είναι 849 ευρώ (70% ποσοστό αναπλήρωσης), στο ΤΕΒΕ 1.531 ευρώ (126% ποσοστό αναπλήρωσης), 878,85 ευρώ στο ΤΑΕ (72,39% αναπλήρωση) και 441,60 ευρώ (αναπλήρωση 36,41%) στο ΤΣΑ.
Εισήγηση-σοκ για μείωση συντάξεων στον ΟΑΕΕ

«Δεν μπορεί να συζητηθεί καμία εξομοίωση προς τα κάτω» διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, υπογραμμίζοντας, στην «Η», ότι «όταν συγχωνεύτηκαν τα επιμέρους Ταμεία, το ΤΕΒΕ είχε πλεόνασμα, ενώ το ΤΑΕ και το ΤΣΑ ήταν ελλειμματικά». «Ακόμη και στις συγχωνεύσεις που έγιναν στο ΙΚΑ, το κάθε Ταμείο διατήρησε την αυτοτέλεια και τις καταστατικές του διατάξεις ως προς τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων», κατέληξε.

«Καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αν προηγουμένως δεν γίνει διάλογος», απάντησε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Κ. Παπαθανασίου, επιβεβαιώνοντας, στην «Η», ότι πράγματι υποβλήθηκε η σχετική εισήγηση.

Η εισήγηση
Η εισήγηση των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ ζητεί να περικοπούν μέσω της χορήγησης δύο τμημάτων συντάξεων τα ποσά των τελικών ποσών που θα χορηγούνται στους «παλαιούς» (πριν από την 1η/1/93) ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ ως εξής:

Για το χρόνο που έχει διανυθεί από την έναρξη της ασφαλιστικής σχέσης έως τις 31/12/2006 η σύνταξη να υπολογίζεται κατ’ επιλογή του ασφαλισμένου είτε με βάση τις καταστατικές διατάξεις του ΟΑΕΕ είτε με τις διατάξεις του κάθε Ταμείου χωριστά.

Για το μετέπειτα χρόνο ο οποίος έχει διανυθεί στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ να ισχύει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης το οποίο θα προσδιοριστεί ύστερα από αναλογιστική μελέτη. «Το άθροισμα των δύο παραπάνω τμημάτων θα αποτελεί το τελικό ποσό σύνταξης», καταλήγει η εισήγηση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο