Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπό τον έλεγχο της Λ. Κατσέλη η διαχείριση του ΕΣΠΑ

TO Yπουργείο Οικονομίας υπό τη Λούκα Κατσέλη θα έχει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), αλλά και του αναπτυξιακού νόμου όπως προκύπτει από τις γενικές γραμματείες που υπάγονται σε αυτό.

Υπό τον έλεγχο της Λ. Κατσέλη η διαχείριση του ΕΣΠΑ                                             

 TO Yπουργείο Οικονομίας υπό τη Λούκα Κατσέλη θα έχει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), αλλά και του αναπτυξιακού νόμου όπως προκύπτει από τις γενικές γραμματείες που υπάγονται σε αυτό.

Στη νέα ιστοσελίδα της κυβέρνησης, μέσω της οποίας έγινε η δημόσια προκήρυξη των θέσεων των γενικών γραμματέων, αναφέρεται σαφώς ότι στο υπουργείο, που θα έχει έδρα το κτίριο της οδού Μεσογείων, θα υπάγονται πλέον οι Γενικές Γραμματείες Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Ψηφιακού Σχεδιασμού (πρώην Κοινωνία της Πληροφορίας) και Συγχρηματοδοτούμενων Eργων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Και οι τρεις αυτές γραμματείες με βάση την προηγούμενη διάρθρωση άνηκαν στο Yπουργείο Οικονομίας και είχαν έδρα την Πλατεία Συντάγματος. Επίσης στο υπουργείο της κ. Κατσέλη παραμένουν οι Γενικές Γραμματείες Ανάπτυξης, πέραν της ευθύνης της διοικητικής λειτουργίας του Yπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και του τομέα της ενέργειας, ο οποίος πλέον θα υπάγεται στο νέο Yπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Eτσι η Γενική Γραμματεία Ανάπτυξης παραμένει ένα κέλυφος χωρίς πολιτικές αρμοδιότητες και όπως φαίνεται αυτή θα επιφορτιστεί με την ευθύνη της κατάρτισης της αναπτυξιακής στρατηγικής και τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων με κεντρικό στόχο την άρση των εμποδίων στο επιχειρείν, την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία ενός ευέλικτου πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων. Στο Yπουργείο Οικονομίας ενσωματώνονται και οι Γενικές Γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή που θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της αγοράς με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την ορθή εφαρμογή των κανόνων του ανταγωνισμού. Επίσης παραμένει η Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας, η οποία μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη της υλοποίησης του ΕΠΑΝ, δηλαδή του τμήματος του ΕΣΠΑ που αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων και το οποίο παρακολουθούσε το Yπουργείο Ανάπτυξης. Τέλος συστήνεται και Eιδική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο