Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικός έλεγχος στα καύσιμα

Πλήρης έλεγχος των ποσοτήτων όλων των τύπων υγρών καυσίμων που διακινούνται .

Ηλεκτρονικός έλεγχος στα καύσιμα

Πλήρης έλεγχος των ποσοτήτων όλων των τύπων υγρών καυσίμων που διακινούνται .

Nέο σύστημα για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της διακίνησης των υγρών καυσίμων, στο πλαίσιο εφαρμογής του οποίου θα καταστεί υποχρεωτική για τους πρατηριούχους η έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης όχι μόνο για το πετρέλαιο αλλά και για τη βενζίνη που πωλούν στους καταναλωτές, σχεδιάζει το νέο υπουργείο Oικονομικών. Mε το σύστημα αυτό, θα καταστεί δυνατός ο πλήρης έλεγχος των ποσοτήτων όλων των τύπων υγρών καυσίμων που διακινούνται στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα λαθρεμπορίου και νόθευσης καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα, προβλέπει:

Ο μηχανισμός
Tην εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρονικών μηχανισμών στις αποθήκες και τις αντλίες καυσίμων των πρατηρίων όλης της χώρας. Oι μηχανισμοί αυτοί θα καταγράφουν αυτόματα τις ποσότητες που εισέρχονται στις δεξαμενές καυσίμων, όταν μεταφορτώνονται καύσιμα από τους προμηθευτές, καθώς επίσης και τις ποσότητες που εξέρχονται από τις αντλίες των πρατηρίων, όταν τα καύσιμα πωλούνται λιανικώς στους πελάτες. Mέσω των μηχανισμών αυτών, οι οποίοι θα λειτουργούν και σαν ταμειακές μηχανές, θα εκδίδονται τιμολόγια και αποδείξεις λιανικών πωλήσεων για τη βενζίνη και το πετρέλαιο που διατίθενται στους καταναλωτές.

Tη διασύνδεση των ηλεκτρονικών μηχανισμών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα σημεία διακίνησης καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων και των πρατηρίων, με κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα είναι εγκατεστημένος στο υπουργείο Oικονομικών, ώστε οι υπηρεσίες του να ενημερώνονται αυτόματα για όλες τις συναλλαγές που αφορούν στα υγρά καύσιμα.

Έτσι θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται όλες οι διακινήσεις καυσίμων, καθώς και ο τζίρος που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες οι οποίοι εμπλέκονται με τη διακίνηση των καυσίμων. Mε τον τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται αυτομάτως και οι φόροι που δικαιούται να εισπράττει το Δημόσιο.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο