Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το νέο υπουργικό συμβούλιο και η νέα δομή του

Το νέο υπουργικό συμβούλιο και η νέα δομή του

Το νέο υπουργικό συμβούλιο και η νέα δομή του

Υπουργείο Οικονομικών
Yπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Yπουργός: Λούκα Κατσέλη

Υπουργείο Εσωτερικών:
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Υπουργείο Υποδομών
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ισότητας, Ατομικών Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης

Υπουργείο Απασχόλησης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος

Υπουργείο Εξωτερικών
Γιώργος Παπανδρέου

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Yπουργός: Κατερίνα Μπατζελή

Υπουργείο Παιδείας
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργείο Άμυνας
Yπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος

---
Οι αλλαγές στη δομή

Νωρίτερα εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στα υπουργεία που προωθεί το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τρία σχέδια Προεδρικού Διατάγματος, που υπογράφονται από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και με τα οποία συγχωνεύονται και συγκροτούνται υπουργεία.

Συγκεκριμένα:

1. Συγκροτείται υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα μεταφερθούν:

*  Από το υπουργείο Εσωτερικών η γγ Δημόσιας Τάξης και η γγ Πολιτικής Προστασίας

* Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (το οποίο συγχωνεύεται με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η γγ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

2. Τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

3. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγχωνεύονται σε αυτό τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

4. Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετατρέπεται σε γγ Μακεδονίας-Θράκης και οι αρμοδιότητές της υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα ο νέος πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Λίγο μετά επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου όπου τον ανέμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πραγματοποιήθηκε έτσι η τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Το απόγευμα στις 19:00 αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα ορκιστεί αύριο Τετάρτη. Την Παρασκευή θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ενώ στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να λάβει χώρα η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης..

Οι διεργασίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ξεκίνησαν μετά την εντολή σχηματισμού της που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

O νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε ένα 24ωρο νωρίτερα από τους υπουργούς του προκειμένου να είναι δυνατή η υπογραφή των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων, λόγω της αλλαγής της δομής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται μείωση του αριθμού των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με 14 συνολικά υπουργεία.

Επίσης εξετάζεται η κατάργηση της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου και η αντικατάστασή της με έναν εκπρόσωπο Τύπου κάθε υπουργείου και έναν εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, πιθανότατα τον Π. Γερουλάνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κορυφαία στελέχη όπως οι  Γ. Ραγκούσης,  Λ. Κατσέλη, Μ. Χρυσοχοΐδης Γ. Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου και Φ. Γεννηματά θα περιλαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο