Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Αναγνωστόπουλου

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι πρωτοπόρος στη σχεδίαση, υλοποίηση και παραγωγική λειτουργία πληροφοριακών συστήματων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) στη χώρα μας.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι πρωτοπόρος στη σχεδίαση, υλοποίηση και παραγωγική λειτουργία πληροφοριακών συστήματων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) στη χώρα μας.

Παρέχει απευθείας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις έναν αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρονικών υπηρεσιών, διευκολύνοντας τις συναλλαγές τους με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Αυτοματοποιεί διαδικασίες, διατηρεί και επεξεργάζεται τα οικονομικά δεδομένα για την επίτευξη φορολογικής δικαιοσύνης και διαφάνειας, καθώς και για το σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνικές υποδομές καθώς επίσης και το απαραίτητο - και πλέον πολύτιμο - ανθρώπινο δυναμικό για να επιτύχει τους στόχους της.
Για εμάς έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι πολλοί πολίτες έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη τους επαφή με το Internet μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η ΓΓΠΣ σκοπεύει να αποτελέσει σημαντικό κέντρο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) καθώς και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Για το σκοπό αυτό, οι τεχνολογικές μας δυνατότητες και εξειδίκευση πρέπει να συνδυαστούν με την υπέρβαση συμβατικών μεθοδολογιών και νοοτροπίας, ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα, ανατροφοδοτούμενη αναπτυξιακή πορεία, η οποία ισχυροποιεί την Κοινωνία της Πληροφορίας στη χώρα μας.
Ενθαρρύνοντας την άποψη ότι η τεχνολογική ανάπτυξη πρέπει να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο μιας πολιτικής ανάπτυξης, η ΓΓΠΣ οφείλει και είναι διατεθειμένη να συνδράμει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο