Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Δεν απέδωσε η ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ

Σε πλήρη αποτυχία κατέληξε η τελευταία ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ την οποία εφάρμοσε η κυβέρνηση, παρά τους ευνοϊκούς όρους που περιείχε, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί «χαριστικοί» από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το Ιδρυμα εισέπραξε μόλις 170 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 4 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι οφείλουν 240.000 εργοδότες στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.

Δεν απέδωσε η ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ

Σε πλήρη αποτυχία κατέληξε η τελευταία ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ την οποία εφάρμοσε η κυβέρνηση, παρά τους ευνοϊκούς όρους που περιείχε, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί «χαριστικοί» από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το Ιδρυμα εισέπραξε μόλις 170 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 4 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι οφείλουν 240.000 εργοδότες στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι οφειλέτες επιμένουν να αρνούνται να καταβάλουν τις οφειλές ακόμη και με ευνοϊκούς όρους. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η τέταρτη κατά σειρά τα τελευταία πέντε χρόνια και δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στο ασφαλιστικό ταμείο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφωνούν με τη συγκεκριμένη τακτική καταγγέλλοντας ότι με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά επιβραβεύονται οι κακοπληρωτές.

Στο μεταξύ η οικονομική κρίση πλήττει ιδιαίτερα τα έσοδα του ΙΚΑ, καθώς ο ρυθμός εισροής των εσόδων δεν ξεπερνά το 1% αντί του προϋπολογιζομένου 7%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την εφετινή χρονιά η «μαύρη τρύπα» στο Ιδρυμα αναμένεται να εκτοξευθεί στα 2 δισ. ευρώ.


Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο