Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα για... περιορισμό των ακάλυπτων επιταγών

«ΠAKETO» μέτρων για την εξυγίανση της αγοράς των επιταγών επεξεργάζονται οι τράπεζες. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου και θα στοχεύουν στη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων αλλά και διευκολύνσεων, προκειμένου να περιοριστούν οι ακάλυπτες επιταγές.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ο αποδέκτης να μην έχει πρόσβαση στη λήψη νέου μπλοκ εάν δεν έχει πρώτα τακτοποιηθεί μέσω τραπεζών το 70% των επιταγών που έχει εκδώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν ακόμη σκέψεις η πλήρης δυνατότητα έκδοσης επιταγών να παρέχεται μόνο σε επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα και να διατίθεται καρνέ επιταγών για ένα συγκεκριμένο συνολικό ποσό, π.χ. 20.000, το οποίο δεν θα μπορούν να υπερβούν.

Εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο παράτασης της αναγγελίας του σφραγίσματος των επιταγών στον «Τειρεσία» από 8 μέρες που είναι σήμερα σε 16 ή έναν μήνα.

Τέλος, θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι τράπεζες το ενδεχόμενο να σμικρυνθεί το χρονικό διάστημα των 3 ετών κατά το οποίο παραμένει ένας εκδότης ακάλυπτης επιταγής στη μαύρη λίστα του «Τειρεσία».

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο