Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Δελτίο τύπου Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για το θέμα πιστοποίησης των λογιστών

Δελτίο τύπου Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για το θέμα πιστοποίησης των λογιστών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  
ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94
 

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/9/2009 , η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που συγκρότησε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, στις 27/8, με στόχο την σύνταξη της αναγκαίας εισηγητικής έκθεσης για την Πιστοποίηση των Λογιστικών – Φοροτεχνικών Γραφείων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο ΥΠ.ΟΙ.Κ.Ο. και την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Πανίδης Αβραάμ.

Η πρώτη συνεδρίαση ήταν κυρίως ενημερωτική και ο χρόνος αναλώθηκε κυρίως στην ενημέρωση των μελών της (11μελής εκ των οποίων εννέα Προϊστάμενοι του Υπουργείου, ένας εκπρόσωπος του Ο.Ε.Ε. και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) από τον συντονιστή της Ομάδας Εργασίας, κο Γαραντωνάκη Ιωάννη, Προϊστάμενο της Δνσης Ελέγχου και, κυρίως, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κο Πανίδη Αβραάμ ιδιαίτερα ως προς το  περιεχόμενο του όρου «πιστοποίηση». Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι και εξέφρασαν την γνώμη τους για το αντικείμενο και τους στόχους της Ομάδας Εργασίας. Από τις τοποθετήσεις όλων φάνηκε ότι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική της πιστοποίησης των Λογιστικών – Φοροτεχνικών, όμως τέθηκαν, εύλογα, ερωτήματα στα οποία θα δοθούν οι αναγκαίες απαντήσεις και επεξηγήσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων.

Ως βάση συζήτησης χρησιμοποιήθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις της Ομοσπονδίας μας, τόσο ως προς την αναγκαιότητα όσο και ως προς τον τρόπο πιστοποίησης των Λογιστικών – Φοροτεχνικών Γραφείων. Επειδή η ημερομηνία διενέργειας των Εθνικών Εκλογών είναι πολύ κοντά, συμφωνήθηκε ομόφωνα η επόμενη συνεδρίαση να γίνει αμέσως μετά.

Η άποψή μας ότι η δημιουργηθείσα Ομάδα Εργασίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της και μετά τις Εκλογές, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, προέρχεται από την ήδη εκφρασθείσα άποψη των δύο μεγαλύτερων Κομμάτων ότι η πιστοποίηση των Λογιστικών – Γραφείων είναι αναγκαία καθώς θα βοηθήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια του Ελληνικού Δημοσίου για την μείωση της φοροδιαφυγής.   

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
  
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                     Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο