Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες διασταυρώσεις ενδοκοινοτικών συναλλαγών, αποκαλύπτουν πιθανότητα φοροδιαφυγής.

Τη μία μετά την άλλη επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές ελέγχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετές από τις εταιρείες που συναλλάσσονται με κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν υποπέσει σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Στο στόχαστρο οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές

Αρκετές εταιρείες που συναλλάσσονται με κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις

Τη μία μετά την άλλη επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές ελέγχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετές από τις εταιρείες που συναλλάσσονται με κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν υποπέσει σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ανακοίνωσε ότι προχώρησε προσφάτως σε διασταυρωτικούς ελέγχους των δηλωθεισών παραδόσεων από ελληνικές επιχειρήσεις σε ρουμανικές επιχειρήσεις μέσα στο 2008 και τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι άκρως εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα, από τη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε ότι από τις 2.557 συναλλαγές που δηλώθηκαν από 1.652 ελληνικές επιχειρήσεις, με συνολική αξία 225.121.206 ευρώ, οι 816 από αυτές, αξίας 39.252.920 ευρώ, που αφορούν 598 επιχειρήσεις, δεν έχουν δηλωθεί από τις αντίστοιχες ρουμανικές ως ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εμπορίου υφασμάτων και ενδυμάτων, φαρμάκων, ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αγροτικών προϊόντων και άλλων συναφών εξαγωγικών δραστηριοτήτων με μεγάλο κύκλο εργασιών.

Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων έχουν σταλεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για να ελεγχθούν οι δηλούμενες συναλλαγές, σύμφωνα με τις ισχύουσες κοινοτικές διατάξεις. Διότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι συναλλαγές αυτές να είναι εικονικές, με σημαντικές συνέπειες για τα δημόσια έσοδα, καθώς δεν φορολογούνται ούτε στην Ελλάδα ούτε στη Ρουμανία, ενώ οι ΔΟΥ επιστρέφουν τον ΦΠΑ στις ελληνικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές παραδόσεις.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο