Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πέντε επιμελητήρια προτείνουν 10ετές πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας

ΔEKAETEΣ πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας προτείνουν τα πέντε μεγαλύτερα διμερή επιμελητήρια της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Οι πρόεδροι των πέντε επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό) συναντήθηκαν χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και του παρέδωσαν ειδική έκδοση με σειρά προτάσεων για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Πέντε επιμελητήρια προτείνουν 10ετές πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας              

 ΔEKAETEΣ πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας προτείνουν τα πέντε μεγαλύτερα διμερή επιμελητήρια της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Οι πρόεδροι των πέντε επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό) συναντήθηκαν χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και του παρέδωσαν ειδική έκδοση με σειρά προτάσεων για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του θα είναι να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. ένα μεσοπρόθεσμο αξιόπιστο πρόγραμμα, που δεν θα πνίγει την αγορά και πρόσθεσε ότι με διαβούλευση το ΠΑΣΟΚ θα ετοιμάσει ένα νέο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης και θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είχε επαφές με αξιωματούχους της Ε.Ε., οι οποίοι του εξήγησαν την περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία, όπως είπε, έχει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα από τη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες της είναι πολύ χειρότεροι από τους δικούς μας.

«Υπάρχει ένας δείκτης δυνατοτήτων που εξηγεί ότι η απόδοσή μας ως οικονομία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτό που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε με βάση τις δυνατότητες που έχουμε», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Eίμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε τη σημερινή κρίση σε ευκαιρία για την προώθηση της ανάπτυξης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση των επιμελητηρίων είναι αποτέλεσμα των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τα πέντε μεγαλύτερα επιμελητήρια τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο με προσκεκλημένους τον νυν υπουργό Oικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου, αλλά και τους τέως υπουργούς από το 1992, Στέφανο Μάνο, Γιάννο Παπαντωνίου, Γιώργο Αλογοσκούφη, Νίκο Χριστοδουλάκη, καθώς και την κυρία Λούκα Κατσέλη, εκπρόσωπο για τα θέματα της οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Τα συμπεράσματα αυτών των ομιλιών συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από τον καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα, επιστημονικό διευθυντή του ΙΟΒΕ. Οι προτάσεις αυτές παραδόθηκαν επίσης στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και στον διοικητή της Tραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γραμματίδης δήλωσε: «Mε το έργο αυτό προτείνεται ο σχεδιασμός ενός συνεκτικού τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας προγράμματος ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας μέσα από την υιοθέτηση νέων, σύγχρονων όσο και δοκιμασμένων προτύπων για τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις. Τα νέα πρότυπα θα πρέπει να είναι ορθολογικά, διαφανή, κοινωνικά δίκαια, αναπτυξιακά και τέλος να συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, προτείνεται ο ορθολογικός επανασχεδιασμός της δημόσιας διοίκησης, ώστε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική, χρήσιμη για τους πολίτες και εργαλείο υλοποίησης του εκάστοτε κυβερνητικού έργου. Οι προτεινόμενες δράσεις είναι ένα εργαλείο δουλειάς προς την πολιτική ηγεσία, φιλοδοξώντας παράλληλα να συμβάλουν στη συζήτηση για ένα νέο όραμα που έχει ανάγκη ο τόπος».
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο