Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες υπέβαλαν φέτος ηλεκτρονικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Array

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για βελτίωση των μηχανισμών και υποδομών του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης αποτελεί ο βαθμός αποδοχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του.

Ορόσημο στην προσπάθεια αυτή αποτελεί το γεγονός ότι φέτος επετεύχθη ο στόχος των 1.000.000 πολιτών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος, η οποία διεθνώς αποτελεί έναν από τους πλέον διαδεδομένους δείκτες για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του TAXISnet, η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Φέτος υπεβλήθησαν συνολικά 718.108 ηλεκτρονικές δηλώσεις του εντύπου Ε1 από 1.036.395 φορολογούμενους πολίτες. Η αύξηση σε σχέση με το Οικονομικό Έτος 2008 είναι 23,93% και 69,44% σε σχέση με το Οικονομικό Έτος 2007.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή, μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές υποβολές από φορολογούμενους που ανήκουν στις ΔΟΥ εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο ποσοστό αύξησης έφτασε το 32,89%. Οι υποβολές στο νομό Θεσσαλονίκης παρουσίασαν αύξηση 23,99%, ενώ στο νομό Αττικής το 16,99%.

Την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές υποβολές από φορολογούμενους που ανήκουν στη ΔΟΥ Σερβίων Κοζάνης, στη ΔΟΥ Δερβενίου και στη ΔΟΥ Κέας. Συνολικά σε 15 ΔΟΥ παρουσιάστηκε αύξηση των ηλεκτρονικών υποβολών άνω του 100%, ενώ σε μόλις 19 παρουσιάστηκε μείωση.

Οι ΔΟΥ με τους περισσότερους φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους είναι η ΔΟΥ Καλαμαριάς (αύξηση 16,96%), η ΔΟΥ Χαλκίδας (αύξηση 23,81%) και η ΔΟΥ Αμαρουσίου (αύξηση 22,16 %).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο