Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραβάσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ εντόπισε η ΥπΕΕ

Νέα υπόθεση ανακριβούς υποβολής ΦΠΑ και μη καταβολής ΦΜΥ αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθήνας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ (Υπ.Ε.Ε.)

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραβάσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ εντόπισε η ΥπΕΕ

Νέα υπόθεση ανακριβούς υποβολής ΦΠΑ και μη καταβολής ΦΜΥ αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθήνας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των ταχυδρομικών υπηρεσιών, κατά το τρέχον έτος υπέβαλε τέσσερις ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ δεν είχε καταβάλει το ΦΜΥ του τρίτου διμήνου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε κατά τη διάρκεια διασταυρωτικού ελέγχου, τον οποίο διενεργούσε η Υπ.Ε.Ε. για άλλη υπόθεση αγοράς και πώλησης αγαθών μεγάλης αξίας, χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων. Κατά τον έλεγχο αυτό, σύμφωνα με τη μεθοδολογία πλήρους ελέγχου κάθε πεδίου δραστηριότητας μιας ελεγχόμενης, με οποιαδήποτε αφορμή, επιχείρησης, διαπιστώθηκαν οι προαναφερθείσες παραβάσεις, οι οποίες αφορούν ποσό 1.112.000 ευρώ.

Οι παραβάσεις αυτές θα διαβιβασθούν άμεσα στην αρμόδια ΔOY για τον καταλογισμό τους, καθώς η επιχείρηση δεν ανταποκρίθηκε στην προβλεπόμενη προθεσμία καταβολής του προαναφερθέντος ποσού.

    

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο