Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και στους τρεις λόγους για τους οποίους προκηρύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς. Ο κ. Κ. Καραμανλής, στη σημερινή ομιλία του σε έντονα προσωπικοί ύφος είπε ότι το σχέδιο εξόδου από την κρίση θα στηριχθεί στο κυβερνητικό έργο που ήδη έγινε.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και στους τρεις λόγους για τους οποίους προκηρύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς. Ο κ. Κ. Καραμανλής, στη σημερινή ομιλία του σε έντονα προσωπικοί ύφος είπε ότι το σχέδιο εξόδου από την κρίση θα στηριχθεί στο κυβερνητικό έργο που ήδη έγινε.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός:

    * Αναφέρθηκε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειές της σε όλες τις χώρες του Κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κρίση αυτή βρίσκεται, ήδη, και στη Χώρα μας. "Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια". "Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι".
    * Τόνισε ότι η απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες και νωπή λαϊκή εντολή καθοδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό συμφέρον.
    * Περιέγραψε βασικά στοιχεία για το κυβερνητικό έργο, που έχει πραγματοποιηθεί. Έργο στο οποίο θα οικοδομηθεί και το Σχέδιο Εξόδου από την κρίση.
    * Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αυτό θεμελιώνει τις προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση, με σιγουριά και αισιοδοξία. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μπορούν να εγγυηθούν την προοπτική και την ελπίδα στον Τόπο μας.
    * Με βάση αυτό, άλλωστε, το έργο "κατέστη εφικτό να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την κρίση". Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, η οικονομία δεν πέρασε σε βαθιά ύφεση, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες.
    * Οι άξονες του προγράμματος εξόδου από την κρίση είναι:
      Πρώτον: Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.
      Δεύτερον: Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.
      Τρίτον: Οι διαρθρωτικές αλλαγές που να δημιουργούν νέες δομές, ικανές να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ιδίως, μάλιστα, σ' ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό Σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.
    * Αναφέρθηκε επίσης, στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της μη νόμιμης μετανάστευσης.
    * Αναφέρθηκε, επίσης, σε καθοριστικής σημασίας θέματα για τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις της Χώρας με τους γείτονές της.
    * Καταλήγοντας επεσήμανε την πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία.

Επί της ουσίας των μέτρων προανήγγειλε: Πάγωμα μισθών στο δημόσιο, πάγωμα προσλήψεων, ενιαίο μισθολόγιο, σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις εφορίες, καθολική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων του ΦΠΑ. Επίσης άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες, απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με την προσφορά επανακατάρτισης από τον ΟΑΕΔ (δηλαδή, αν ένας άνεργος αρνηθεί δυο δοαδοχικές προσφορές από τον ΟΑΕΔ θα του διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Και τέλος εξήγγειλε εκ νέου την επανίδρυση του κράτους.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο