Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

O Αλμούνια άναψε «πορτοκαλί» για την παράταση στο έλλειμμα

Τα συμπεράσματα από τη συνάντηση Παπαθανασίου - Αλμούνια στις Βρυξέλλες. Με την αίσθηση ότι τελικώς η χώρα μας θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη παράταση, ως προς την επίτευξη του στόχου που προβλέπει έλλειμμα 3%, επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Παπαθανασίου.

 Αλμούνια άναψε «πορτοκαλί» για την παράταση στο έλλειμμα

 Τα συμπεράσματα από τη συνάντηση Παπαθανασίου - Αλμούνια στις Βρυξέλλες.
Με την αίσθηση ότι τελικώς η χώρα μας θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη παράταση, ως προς την επίτευξη του στόχου που προβλέπει έλλειμμα 3%, επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Παπαθανασίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον αρμόδιο για τα οικονομικά θέματα επίτροπο κ.Χ.Αλμούνια, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εξέθεσε την σημερινή κατάσταση της εθνικής οικονομίας καθώς και τις προοπτικές. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πήρε «πορτοκαλί φως» για να προχωρήσει. Το «πράσινο φως», πάντως, αναμένεται να ανάψει στις 23 και 24 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνεδρίαση του Ecofin και του Eurogroup που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Προκειμένου, πάντως, η Ελλάδα να εξασφαλίσει τον στόχο της, θα πρέπει να υλοποιήσει μια βασική δέσμευση που έχει αναλάβει και δεν είναι άλλη από τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων, για την αντιμετωπίση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο