Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι τη Υπ.Ε.Ε. σε 540 επιχειρήσεις από 23/8 έως 30/8. Υψηλά τα ποσοστά παραβατικότητας.

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού ανέδειξαν οι συνεχείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι γίνονται σε όλη τη χώρα σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της Υπ.Ε.Ε., με συνέπεια κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση να ασκεί το ελεγκτικό της έργο σε περιοχές διάφορες της έδρας της ή αυτών που ήλεγχε τα προηγούμενα χρόνια.

Δελτία Τύπου :: Έλεγχοι τη Υπ.Ε.Ε. σε 540 επιχειρήσεις από 23/8 έως 30/8. Υψηλά τα ποσοστά παραβατικότητας.

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού ανέδειξαν οι συνεχείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι γίνονται σε όλη τη χώρα σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της Υπ.Ε.Ε., με συνέπεια κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση να ασκεί το ελεγκτικό της έργο σε περιοχές διάφορες της έδρας της ή αυτών που ήλεγχε τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα 23 έως 30 Αυγούστου, ελέγχθηκαν 540 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και των παρεμφερών υπηρεσιών. Από αυτές ευρέθησαν παραβατικές οι 346 (ποσοστό παραβατικότητας 64,07%), οι δε παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, σε πρώτο στάδιο, έφθασαν τις 1691.

Κατά τους προαναφερθέντες ελέγχους, καθώς και τους προηγούμενους της θερινής περιόδου προέκυψαν και ορισμένες προκλητικές ως προς το είδος της παραβατικότητας περιπτώσεις.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση γνωστής επιχείρησης της Μυκόνου, με αντικείμενο εργασιών κάμπιγκ, εστιατόριο, μπαρ, γραφείο τουρισμού και ενοικιαζόμενα δωμάτια η οποία, όπως ανακάλυψαν κατά τον έλεγχο στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπ.Ε.Ε., τα έτη 2008 και 2009 δεν απέδιδε καθόλου ή κατέθετε ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ. Τα ακριβή ποσά που δεν έχουν αποδοθεί και τα πρόστιμα θα προκύψουν με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων που ανευρέθησαν.

Ιδιαίτερη υπήρξε η περίπτωση άλλης επιχείρησης της Μυκόνου, η οποία διαθέτει γνωστό εστιατόριο, που λειτουργούσε δύο ταμειακές μηχανές, μια νόμιμη και μια αδήλωτη. Με τη νόμιμη ταμειακή μηχανή, κάλυπτε προσχηματικά τους πελάτες που ζητούσαν αποδείξεις και την πιθανότητα επιφανειακού ελέγχου. Με την αδήλωτη ταμειακή εξέδιδε την πλειοψηφία των αποδείξεων για τις υπηρεσίες που παρείχε. Η ταμειακή αυτή μηχανή, ανακαλύφθηκε μετά από εξονυχιστική έρευνα των ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης στο χώρο. Ήταν καλά κρυμμένη, στο εσωτερικό της επιχείρησης, σε ειδικά διαμορφωμένο συρτάρι, πίσω από ένα πίνακα ζωγραφικής. Για να φθάσουν σε αυτή οι ελεγκτές της Υπ.Ε.Ε. προέβησαν σε αντιπαραβολή των αποδείξεων που τους επεδείχθησαν κατά τον έλεγχο, διαπιστώνοντας ότι υπήρχαν δύο τύποι, με διαφορετική γραμμογράφηση και γραμματοσειρά, κάτι που δεν δικαιολογούσε η ταμειακή μηχανή που λειτουργούσε νόμιμα. Στην εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι η παράνομη ταμειακή μηχανή ανήκει σε επιχείρηση ίδιου αντικειμένου με έδρα το Κολωνάκι.
Μόνο για τη θερινή περίοδο που διανύουμε από τη συγκεκριμένη ταμειακή μηχανή είχαν εκδοθεί αποδείξεις ποσού μεγαλύτερου των 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, ο αναλογούν ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος δεν είχαν φυσικά αποτυπωθεί στα βιβλία της επιχείρησης.

Ο διασταυρωτικός έλεγχος συνεχίζεται και στις δύο περιπτώσεις, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις, καθώς αυτές δεν ήταν οι μόνες επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν την περίοδο αυτή στη Μύκονο. Συνολικά, έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα στο νησί έλεγχοι σε 69 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, σε 42 δε από αυτές διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 473 παραβάσεις.
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο