Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλειστηριασμοί: ¨Παγώνουν¨ ως το τέλος του 2009-Τι θα γίνει με τις ακάλυπτες επιταγές

Εως 31/12/2009 οι τράπεζες δεν θα κινούν τις διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές πελατών τους που φθάνουν μέχρι τα 200.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: ¨Παγώνουν¨ ως το τέλος του 2009-Τι θα γίνει με τις ακάλυπτες επιταγές

Εως 31/12/2009 οι τράπεζες δεν θα κινούν τις διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές πελατών τους που φθάνουν μέχρι τα 200.000 ευρώ.

Παγώνουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι πλειστηριασμοί για χρέη σε τράπεζες έως 200.000 ευρώ. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Οικονομίας κ.Παπαθανασίου  με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία έως 31/12/2009 οι τράπεζες δεν θα κινούν τις διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές πελατών τους που φθάνουν μέχρι τα 200.000 ευρώ.

Αναλογη φόρμουλα αναζητείται και για πρόσφατα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Βέβαια, όπως δηλωσε, ο κ. Παπαθανασίου αυτό δεν θα αφορά τα βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών. Αυτό που απασχολεί τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζικών ομίλων είναι αφενός πώς θα μειωθεί ο αριθμός των μεταχρονολογημένων ακάλυπτων επιταγών και αφετέρου πως θα προστατευθούν οι καλόπιστοι λήπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσεις δεν ελήφθησαν και συμφωνήθηκε να γίνουν νέες επαφές μεταξύ του υπουργείου και της Ενωσης. Όπως είπε, άλλωστε, ο κ. Παπαθανασίου για το πρόβλημα δεν μπορεί να βρεθεί λύση από τη μια στιγμή στην άλλη.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο