Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα νέα κόλπα των φοροφυγάδων. Με μηνύσεις θα απαντά η Εφορία

Νέες μεθόδους φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι έλεγχοι που διενεργεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις τουριστικές περιοχές όπου η φοροδιαφυγή βρίσκεται σε έξαρση αφού περισσότερες από 6 στις 10 επιχειρήσεις εντοπίζονται με φορολογικές παραβάσεις.

Τα νέα κόλπα των φοροφυγάδων. Με μηνύσεις θα απαντά η Εφορία
Η ΥΠΕΕ συνεχίζει να διενεργεί ελέγχους στις τουριστικές περιοχές

Νέες μεθόδους φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι έλεγχοι που διενεργεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις τουριστικές περιοχές όπου η φοροδιαφυγή βρίσκεται σε έξαρση αφού περισσότερες από 6 στις 10 επιχειρήσεις εντοπίζονται με φορολογικές παραβάσεις.

Μετά την κατάργηση της έκδοσης των εντύπων παραγγελίας στα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί κ.λπ.) πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές εντοπίστηκαν είτε να μην εκδίδουν νόμιμες αποδείξεις είτε να ανακυκλώνουν αποδείξεις άλλων πελατών δηλαδή όσες αποδείξεις δεν παίρνουν από το τραπέζι οι πελάτες τις δίνουν σε άλλο τραπέζι. Με τον τρόπο αυτό, καταφέρνουν να μην κόβουν αποδείξεις, να κρύβουν από τη Εφορία έσοδα και να παρακρατούν τον ΦΠΑ.


Μηνύσεις
Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, η ΥΠΕΕ απειλεί με μηνύσεις όχι μόνο τους καταστηματάρχες που ανακυκλώνουν τις αποδείξεις αλλά και τους λογιστές και τους υπαλλήλους της επιχείρησης. Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ θα ζητούν και τα στοιχεία των προσώπων που εμπλέκονται, μεταξύ αυτών των λογιστών των καταστημάτων και τους υπαλλήλους που ανακυκλώνουν τις αποδείξεις για να εξετάζεται ο βαθμός της συνεργίας αυτών, οι διοικητικές κυρώσεις και να υποβάλλεται ανάλογα με την περίπτωση μηνυτήρια αναφορά.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο