Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανανεώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα φωτοβολταϊκά

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως τις 8 Σεπτεμβρίου για υποβολή εκ νέου των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά για χορήγηση άδειας ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, οι οποίες έχουν απορριφθεί ως εκπρόθεσμες ή εκκρεμεί η έγκρισή τους, χορηγεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ανανεώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα φωτοβολταϊκά

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως τις 8 Σεπτεμβρίου για υποβολή εκ νέου των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά για χορήγηση άδειας ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, οι οποίες έχουν απορριφθεί ως εκπρόθεσμες ή εκκρεμεί η έγκρισή τους, χορηγεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
 

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση της ΡΑΕ επισημαίνονται τα εξής:

«Αιτήματα για λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, τα οποία είτε εκκρεμούν και δεν έχουν τηρηθεί γι' αυτά οι προθεσμίες δημοσίευσης και γνωστοποίησης του άρθρου 6 της υπουργικής απόφασης Δ6/Φ1/οικ. 5707/13.3.2007 περί Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και μέσω ΣΗΘYΑ (ΦΕΚ 448 Β), είτε έχουν απορριφθεί δυνάμει των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του ν. 3468/2006 (ΦΕΚ 129 Α) και της παραγράφου 3 του άρθρου 27 του ν. 3734/2009 (ΦΕΚ 8 Α) για λόγους που ανάγονται αποκλειστικά στη μη τήρηση των παραπάνω προθεσμιών δημοσίευσης και γνωστοποίησης, επαναξιολογούνται άπαξ από τη ΡΑΕ. Για τον σκοπό αυτόν οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στη ΡΑΕ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος, αίτηση με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν ότι οι προβλεπόμενες ενέργειες δημοσίευσης και γνωστοποίησης έλαβαν χώρα μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν από την έναρξη του επόμενου κύκλου υποβολής αιτημάτων, από αυτόν εντός του οποίου υποβλήθηκε το αίτημα σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 της υπουργικής απόφασης Δ6/Φ1/οικ. 5707/13.3.2007 (ΦΕΚ 448 Β), με την επιφύλαξη τυχόν άλλης εφαρμοστέας κείμενης διάταξης, και κατ' εφαρμογή των οριζομένων στις διατάξεις τόσο του άρθρου 10 του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) όσο και των άρθρων 240-246 του Αστικού Κώδικα, πληροφορεί τους κατά τα ως άνω ενδιαφερομένους ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή στη ΡΑΕ των αιτήσεων που εμπίπτουν στην ανωτέρω διάταξη είναι η 8η Σεπτεμβρίου 2009».

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο