Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Πραγματικά είναι η πρώτη φορά, από το 1997 που έρχομαι σε επαφή με τα στελέχη και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αρχικά ως Μέλος του Δ.Σ. και τα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., που έχω πεισθεί ότι η Πολιτική του Ηγεσία «βαδίζει» προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Του Πανίδη Αβραάμ

          Πραγματικά είναι η πρώτη φορά, από το 1997 που έρχομαι σε επαφή με τα στελέχη και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αρχικά ως Μέλος του Δ.Σ.  και τα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., που έχω πεισθεί ότι η Πολιτική του Ηγεσία «βαδίζει» προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση  της φοροδιαφυγής.
          Η εφαρμοζόμενη θεωρία του «είναι αναγκαίοι περισσότεροι προληπτικοί έλεγχοι» πιστεύω ότι είναι η σωστότερη.
    Αυτό βλέπω ότι προσπαθεί να υλοποιήσει σήμερα το Υπουργείο και έχει, άμεσα, έμπρακτα αποτελέσματα.
    Είναι επίσης θετικό ότι πάρθηκε η πολιτική απόφαση  να προχωρήσει στην πιστοποίηση των Λογιστικών – Φοροτεχνικών γραφείων λαμβάνοντας, βεβαίως, υπ’ όψιν κάποιες αναγκαίες παραμέτρους, ήδη έχει συσταθεί επιτροπή όπου συμμετέχουν και μέλη μας που θα ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κλάδου μας.
    Όμως η κυριότερη παράμετρος για το γενικότερο πρόβλημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής είναι η ύπαρξη ενός  «ακέραιου»  ελεγκτικού μηχανισμού. Γιατί εάν είναι διαβρωμένος τότε θα «έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».
    Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να σωθεί η Ελληνική Οικονομία και να ορθοποδήσουν τα Δημόσια Έσοδα όχι με έκτακτους φόρους και συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό περιβάλλον των επιχειρήσεων αλλά μόνον με την υλοποίηση μερικών, αλλά ουσιαστικών, μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.
    Θα πρέπει επιπλέον να συνειδητοποιήσουμε όλοι  όσοι ασχολούμαστε με τα οικονομικά των επιχειρήσεων ότι  άλλο είναι η «φορο-αποφυγή» δηλαδή η ολοκληρωμένη γνώση και  ορθή εφαρμογή της πολυδαίδαλης φορολογικής νομοθεσίας με στόχο η απόδοση του σωστού και δίκαιου φόρου προς το Κράτος και άλλο είναι η φοροκλοπή - φοροδιαφυγή.
    Πρέπει ΟΛΟΙ μας να κατανοήσουμε και να βάλουμε βαθειά στην συνείδησή μας ότι η «φοροκλοπή» δεν παράγει ανάπτυξη -  παιδεία – υγεία αλλά μόνον προσωπική και κυρίως προσωρινή οικονομική ανακούφιση καθώς μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα το Κράτος θα αδυνατεί να εκπληρώσει την Κοινωνική του υποχρέωση προς τον καθένα από μας και ότι θεωρητικά «βάλαμε στην άκρη» θα τα πληρώσουμε για παροχές που θα έπρεπε να λάβουμε δωρεάν από το Κράτος.  

ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΟΦΕΕ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο