Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πληρωμή φόρων και με πιστωτικές κάρτες

Tη δυνατότητα να αποπληρώνουν όλες τους τις οφειλές στις ΔΟΥ μέσω πιστωτικών καρτών θα έχουν, από το επόμενο έτος, οι φορολογούμενοι.

Πληρωμή φόρων και με πιστωτικές κάρτες

 Tη δυνατότητα να αποπληρώνουν όλες τους τις οφειλές στις ΔΟΥ μέσω πιστωτικών καρτών θα έχουν, από το επόμενο έτος, οι φορολογούμενοι.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επιταχύνει τις διαδικασίες που θα επιτρέπουν στους φορολογούμενους να εξοφλούν με τις πιστωτικές ή χρεωστικές τους κάρτες ή ακόμη και μέσω των τραπεζών, εκτός από το ΦΠΑ όλα τα χρέη τους προς την Εφορία είτε αφορούν φόρο εισοδήματος, είτε άλλους παρακρατούμενους φόρους.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στις περιπτώσεις που ο υπόχρεος υποβάλλει τη δήλωσή του ηλεκτρονικά θα έχει τη δυνατότητα, αφού πληκτρολογήσει τους κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, να συμπληρώσει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου καθώς και τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας. Επισημαίνεται ότι η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται με την ηλεκτρονική εντολή χρέωσης της πιστωτικής κάρτας του φορολογουμένου για την εξόφληση του φόρου.

Από την άλλη πλευρά εάν η δήλωση κατατίθεται στην Εφορία τότε, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων απάτης, ο δικαιούχος της κάρτας θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αρμόδιος υπάλληλος της ΔΟΥ θα εισάγει τα στοιχεία της πληρωμής, όπως και σε κάθε πληρωμή μέσω κάρτας, και θα ενημερώνει το δικαιούχο της κάρτας για την έκβαση της συναλλαγής η οποία και θα ολοκληρώνεται με την υπογραφή του κατάλληλου αποδεικτικού από το δικαιούχο της κάρτας.

Κατά την πληρωμή με χρεωστική κάρτα (debit card) το ποσό πληρωμής θα αφαιρείται άμεσα από το συνδεδεμένο στην κάρτα τραπεζικό λογαριασμό, ενώ κατά την πληρωμή με πιστωτική κάρτα το ποσό πληρωμής θα αφαιρείται από το πιστωτικό υπόλοιπο του δικαιούχου της κάρτας σύμφωνα με τις διαδικασίες της τράπεζας που έχει εκδώσει την πιστωτική κάρτα.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο