Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προτεραιότητα η είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και οι έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ

Το υπουργείο Οικονομίας το επόμενο διάστημα θα δώσει προτεραιότητα: -Στην είσπραξη περίπου 1,8 δισ. ευρώ από τα περίπου 35 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Προτεραιότητα η είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και οι έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ


Το υπουργείο Οικονομίας το επόμενο διάστημα θα δώσει προτεραιότητα:

-Στην είσπραξη περίπου 1,8 δισ. ευρώ από τα περίπου 35 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει συμφωνήσει με τις ιδιωτικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης και κυρίως στο κομμάτι που σχετίζεται με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (εντοπισμός πραγματικών διευθύνσεων οφειλετών, εντοπισμός περιουσιακών στοιχείων, προσημειώσεις ακινήτων, εκδόσεις διαταγών πληρωμής, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς). Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία θα αναλάβουν να εντοπίσουν και να καταγράψουν πόσα και ποια ακίνητα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής κατέχει ο οφειλέτης, ποιο είναι το ύψος των καταθέσεών του στις τράπεζες, ποιες οι τοποθετήσεις του σε μετοχές, σε ομόλογα, σε αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ., καθώς και τι εισοδήματα εισπράττει.

-Στους ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ, καθώς πληθαίνουν οι επιχειρήσεις που παρακρατούν το συγκεκριμένο φόρο εις βάρος των εσόδων του Δημοσίου.

Οι πρόσφατες διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι μία στις οκτώ επιχειρήσεις δεν έχει υποβάλει ούτε μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και το πακέτο διαρθρωτικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο θα συνοδεύσει το νέο προϋπολογισμό στη Βουλή.

Στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί η αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας, με αιχμή την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογουμένων, υπόθεση από την οποία το Δημόσιο θα κερδίσει περίπου 2 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Ακόμα θα εξεταστούν 1.000 ειδικές φοροαπαλλαγές (αφορολόγητα όρια του φόρου κληρονομιών, ειδικές απαλλαγές από το τέλος ταξινόμησης οχημάτων, ειδικοί τρόποι φορολόγησης των εισοδημάτων κλάδων εργαζομένων στο Δημόσιο κ.ά.).

Επίσης, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης, μελετώνται κίνητρα για εργοδότες-επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν νέους με μικρή ή και με καθόλου ασφαλιστική κάλυψη τα πρώτα χρόνια. Οι ασφαλιστικές εισφορές ενδέχεται να χρηματοδοτηθούν μέσω επιδοτήσεων από κοινοτικά κονδύλια.

Από τις αρχές του 2010 πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή και το νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανομένους στο Δημόσιο.

Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα καταργηθούν σχεδόν όλα τα επιδόματα και θα αμείβονται πλέον με μισθούς αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα.

Τα επιδόματα που θα παραμείνουν είναι το οικογενειακό και το επίδομα θέσης. Τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό.

Πηγή Απογευματινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο