Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεχίζει τους ελέγχους η ΥΠΕΕ στις τουριστικές περιοχές

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η υλοποίηση του θερινού προγράμματος ελέγχων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι, που διενεργούνται με βάση τη νέα υπουργική απόφαση επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της ΥπΕΕ, καλύπτουν το σύνολο της χώρας, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η υλοποίηση του θερινού προγράμματος ελέγχων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι, που διενεργούνται με βάση τη νέα υπουργική απόφαση επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της ΥπΕΕ, καλύπτουν το σύνολο της χώρας, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
 
Ειδικότερα, συνεργεία της ΥπΕΕ από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της, διενεργούν ελέγχους στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σε επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης, ενοικίασης αυτοκινήτων, σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, ταχυφαγεία, σε επιχειρήσεις που παρέχουν κάθε είδους υπηρεσίες στις οργανωμένες ή μη παραλίες και σε άλλες που άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
 
Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας υπουργικής απόφασης, σε 342 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 2.665 παραβάσεις σε 190 από αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 56%).
 
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με τη νέα μεθοδολογία της ταυτόχρονης πανελλαδικής κάλυψης μιας οικονομικής δραστηριότητας και για πρώτη φορά ενσωματώθηκε πιλοτικά σε αυτούς η ευχέρεια, που παρέχει η νέα υπουργική απόφαση, επέκτασης της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της ΥπΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καμία Περιφερειακή Διεύθυνση δεν άσκησε το ελεγκτικό της έργο στα στενά όρια αρμοδιότητάς της – πλησίον, δηλαδή, της έδρας της - αλλά κάλυψε περιοχές που έως σήμερα δεν είχε επισκεφθεί. Με αυτή τη μεθοδολογία αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα που οι ίδιοι οι ελεγκτές εντόπιζαν, αυτό της εντοπιότητας.
 
Στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος ελέγχων της ΥπΕΕ, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και σε επιχειρήσεις της Μυκόνου.
 
Μεταξύ αυτών που ελέγχθηκαν, ήταν και επιχείρηση, η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε εκδήλωση με γνωστούς καλλιτέχνες. Την εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ και δηλώσεις ατόμων που παραβρέθηκαν, παρακολούθησαν πάνω από 1.500 άτομα, κάθε ένα από τα οποία κατέβαλε ποσό 150 -250 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρίας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο από την εκδήλωση αυτή. Η ΥπΕΕ συγκέντρωσε όλα τα αναγκαία στοιχεία και απέστειλε στην επιχείρηση, σήμερα 12 Αυγούστου, έκθεση με το σύνολο των ευρημάτων. Η συγκεκριμένη έκθεση θα κοινοποιηθεί και στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να βεβαιώσει τα πρόστιμα και να διενεργήσει τακτικό έλεγχο για να καταλογίσει το σύνολο των προβλεπόμενων προστίμων. Ο τακτικός έλεγχος θα αφορά και τις προηγούμενες χρήσεις και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εφόσον διαπιστωθούν οικονομικές συναλλαγές τους με την εν λόγω εταιρία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο