Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το υπουργείο οικονομικών προχωρά στην σύνδεση των ταμιακών μηχανών και των μηχανημάτων έκδοσης τιμολογίων με το Taxis

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας της online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων της χώρας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διεθνής διαγωνισμός για ΓΓΠΣ, 10-8-2009
Αθήνα, 10-8-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας της online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων της χώρας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Σκοπός είναι να παρέχεται άμεση ενημέρωση, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων και να καταπολεμηθεί δραστικά η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ.

    
Η μορφή της διαγωνιστικής διαδικασίας που επελέγη είναι αυτή του «ανταγωνιστικού διαλόγου», ενός καινοτόμου θεσμού του κοινοτικού δικαίου (άρθρα 29 της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ και 23 του Π.Δ. 60/2007 περί προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της ανωτέρω Οδηγίας). Και αυτό, γιατί λόγω της πολυπλοκότητας της υπηρεσίας αυτής, δεν είναι δυνατή η εκ των προτέρων ακριβής περιγραφή των τεχνικών προδιαγραφών της σχετικής προκήρυξης και εν γένει των λύσεων, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αναθέτουσας αρχής για την υλοποίηση αυτής της υπηρεσίας. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: Στο πρώτο, θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις τεχνικές προτάσεις τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω υπηρεσία, ενώ στο δεύτερο στάδιο θα κληθούν να υποβάλουν την τελική προσφορά τους, βάσει της λύσης ή των λύσεων που θα έχουν επιλεγεί από την αναθέτουσα αρχή, ως οι πλέον κατάλληλη - κατάλληλες για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας. Ήδη, εκπονείται το σχέδιο της σχετικής προκήρυξης, το οποίο υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο