Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Βαρέα-Ανθυγιεινά: «Υπό ένταξη» 5 νέες ειδικότητες

Οι ταχυδρόμοι, οι εργαζόμενοι στις πίστες των αεροδρομίων, οι εναερίτες της ΔΕΗ καθώς και οι εργάτες γραμμής και οι οδηγοί του ΟΣΕ, του Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ είναι οι πέντε νέες ειδικότητες που οδεύουν προς ένταξη στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Βαρέα-Ανθυγιεινά: «Υπό ένταξη» 5 νέες ειδικότητες

Οι ταχυδρόμοι, οι εργαζόμενοι στις πίστες των αεροδρομίων, οι εναερίτες της ΔΕΗ καθώς και οι εργάτες γραμμής και οι οδηγοί του ΟΣΕ, του Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ είναι οι πέντε νέες ειδικότητες που οδεύουν προς ένταξη στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι ταχυδρόμοι, οι εργαζόμενοι στις πίστες των αεροδρομίων, οι εναερίτες της ΔΕΗ καθώς και οι εργάτες γραμμής και οι οδηγοί του ΟΣΕ, του Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ είναι οι πέντε νέες ειδικότητες που οδεύουν προς ένταξη στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Την υπαγωγή των παραπάνω ειδικοτήτων εξετάζει σήμερα η Επιτροπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών που συγκαλείται υπό την προεδρία της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού με τη συμμετοχή και του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Γ. Ρωμανιά, ο οποίος έχει υποβάλλει ένα μακρύ κατάλογο ειδικοτήτων για ένταξη στη νέα λίστα (ήδη έχει αποφασιστεί η ένταξη των εργαζομένων στους βιολογικούς καθαρισμούς). Η ένταξη νέων ειδικοτήτων θα αποτελέσει το «αντίβαρο» στην περικοπή πάνω από 102 ειδικοτήτων που έχει αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας πριν από ένα χρόνο. Η νέα λίστα θα καταρτιστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα αναθεωρείται και θα ισχύει με απλές υπουργικές αποφάσεις για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αυξάνοντας, για όσους εξαιρούνται, τα όρια συνταξιοδότησης τουλάχιστον κατά 5 έτη και περικόπτοντας έως 250 ευρώ το μήνα τους μισθούς και κατά 14% τις μελλοντικές συντάξεις τους.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο