Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βαρέα-Ανθυγιεινά: «Υπό ένταξη» 5 νέες ειδικότητες

5 Αύγουστου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Οι ταχυδρόμοι, οι εργαζόμενοι στις πίστες των αεροδρομίων, οι εναερίτες της ΔΕΗ καθώς και οι εργάτες γραμμής και οι οδηγοί του ΟΣΕ, του Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ είναι οι πέντε νέες ειδικότητες που οδεύουν προς ένταξη στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Βαρέα-Ανθυγιεινά: «Υπό ένταξη» 5 νέες ειδικότητες

Οι ταχυδρόμοι, οι εργαζόμενοι στις πίστες των αεροδρομίων, οι εναερίτες της ΔΕΗ καθώς και οι εργάτες γραμμής και οι οδηγοί του ΟΣΕ, του Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ είναι οι πέντε νέες ειδικότητες που οδεύουν προς ένταξη στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι ταχυδρόμοι, οι εργαζόμενοι στις πίστες των αεροδρομίων, οι εναερίτες της ΔΕΗ καθώς και οι εργάτες γραμμής και οι οδηγοί του ΟΣΕ, του Αττικό Μετρό και του ΗΣΑΠ είναι οι πέντε νέες ειδικότητες που οδεύουν προς ένταξη στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Την υπαγωγή των παραπάνω ειδικοτήτων εξετάζει σήμερα η Επιτροπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών που συγκαλείται υπό την προεδρία της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού με τη συμμετοχή και του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Γ. Ρωμανιά, ο οποίος έχει υποβάλλει ένα μακρύ κατάλογο ειδικοτήτων για ένταξη στη νέα λίστα (ήδη έχει αποφασιστεί η ένταξη των εργαζομένων στους βιολογικούς καθαρισμούς). Η ένταξη νέων ειδικοτήτων θα αποτελέσει το «αντίβαρο» στην περικοπή πάνω από 102 ειδικοτήτων που έχει αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας πριν από ένα χρόνο. Η νέα λίστα θα καταρτιστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα αναθεωρείται και θα ισχύει με απλές υπουργικές αποφάσεις για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αυξάνοντας, για όσους εξαιρούνται, τα όρια συνταξιοδότησης τουλάχιστον κατά 5 έτη και περικόπτοντας έως 250 ευρώ το μήνα τους μισθούς και κατά 14% τις μελλοντικές συντάξεις τους.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης