Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πατάει γκάζι» το ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέο ρεκόρ για το 2009 έσπασε η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ξεπερνώντας το 1,44 για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες.


«Πατάει γκάζι» το ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέο ρεκόρ για το 2009 έσπασε η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ξεπερνώντας το 1,44 για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες.

Η κούρσα του ενιαίου νομίσματος οφείλεται στην άνοδο των τιμών των μετοχών, αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ και αλλάζει τα δεδομένα τόσο στις επενδύσεις όσο και στα ταξίδια που πραγματοποιούνται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2008 έναντι του δολαρίου, καθώς η εκτίναξη στα διεθνή χρηματιστήρια αυξάνει τις ριψοκίνδυνες επενδυτικές διαθέσεις. Ουσιαστικά δηλαδή οι επενδυτές «γυρίζουν την πλάτη» στο δολάριο, επιλέγοντας αντ’ αυτού να τοποθετηθούν σε μετοχές.

Ο δείκτης που αποτιμά την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του καλαθιού με τα υπόλοιπα κύρια νομίσματα του πλανήτη, επίσης κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα 2009 στο 77,844.

Πέρα από τους επενδυτές όμως, σημαντικά οφέλη προκύπτουν και για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ταξίδια στις ΗΠΑ, καθώς οι διαφορές τιμής σε δημοφιλή προϊόντα ξεπερνούν ακόμα και το 50%.

Αντίστοιχα, το ισχυρό ευρώ απορροφά ένα κομμάτι από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου –το οποίο διαπραγματεύεται πάνω από τα 72 δολάρια ανά βαρέλι- αν και το «μαξιλαράκι» αυτό δεν γίνεται αισθητό στις τιμές της βενζίνης, οι οποίες έχουν πάρει την ανιούσα.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο