Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παπαθανασίου: Δεν θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

Εξερχόμενους του Μεγάρου Μαξίμου, και μετά από ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας. "Ενώ αναγνωρίζει πράγματι τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η κρίση στην ελληνική οικονομία, δεν έχει στηρίξει ούτε ένα μέτρο από αυτά που έχουμε λάβει", ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου,

Παπαθανασίου: Δεν θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις                                      

    Εξερχόμενους του Μεγάρου Μαξίμου, και μετά από ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας. "Ενώ αναγνωρίζει πράγματι τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η κρίση στην ελληνική οικονομία, δεν έχει στηρίξει ούτε ένα μέτρο από αυτά που έχουμε λάβει", ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου, και συμπλήρωσε πως ο κ. Παπανδρέου δεν είχε καταθέσει ούτε μία πρόταση που να οδηγεί στην ανασυγκρότηση της οικονομίας. Αντίθετα, είπε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, ο κ. Παπανδρέου έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση για την οικονομία και σημείωσε πως "αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι οι αντιφάσεις και οι αοριστολογίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, και αυτό το σχέδιο εφαρμόζει η κυβέρνηση".

    Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ο κ. Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να έχουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, και πως οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις θα βασίζουν την ανάπτυξη της χώρας, όχι σε δάνεια και κατανάλωση, αλλά σε επενδύσεις, στην παιδεία και στην καλύτερη λειτουργία του κράτους. "Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις", επισήμανε, ενώ για την πορεία του προϋπολογισμού εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί γιατί (το διάστημα αυτό) θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

   

    Από την πλευρά του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση ασχολείται με τον παρόντα χρόνο και τις πραγματικές προοπτικές υπογραμμίζοντας πως εκείνοι που δεν ασχολούνται με αυτά, ασχολούνται με εκλογές. Για την πορεία του τουρισμού είπε πως "τα καταστροφολογικά σενάρια της αρχής της χρόνου, ευτυχώς δεν έχουν επαληθευθεί και ότι παρά την οικονομική συγκυρία που υπάρχει τα πράγματα βαδίζουν ικανοποιητικά".

    Ανέφερε επίσης πως αναμένεται πτώση φέτος για όλες τις χώρες της Μεσογείου και ότι εμείς παλεύουμε μεταξύ μονοψήφιου και διψήφιου αριθμού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν αυτά που ακούγαμε στην αρχή του χρόνου.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο