Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Α.Κ.Ι.Ο.Ε. - Για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. - Για τη Δημιουργία Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''.

Δυο θέματα είναι στην επικαιρότητα εκτός τα χρόνια θέματα της κατοχύρωσης και του ρόλου του ΟΕΕ στην κοινωνία. Η ''απελευθέρωση '' του επαγγέλματος και η Δημιουργία'' Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''.

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος

ΑΡ.ΠΡ. 4909/31/07/2009
 
Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κ.Δ. του ΟΕΕ

Δυο θέματα είναι στην επικαιρότητα εκτός τα χρόνια θέματα της κατοχύρωσης και του ρόλου του ΟΕΕ στην κοινωνία.

Η ''απελευθέρωση '' του επαγγέλματος και η  Δημιουργία''  Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''.

Για την ''απελευθέρωση'' του επαγγέλματος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών που αρέσκεται να νομοθετεί μέσα στο καλοκαίρι και να περνάει σημαντικά θέματα όχι από την ολομέλεια της Βουλής , αλλά από τα θερινά τμήματα. Έβαλε ξαφνικά το θέμα της ''απελευθέρωσης'' των επαγγελμάτων για συζήτηση και θα ορισθεί επιτροπή στις 25/8/2009 που θα οργανώσει την συζήτηση. Η ταχτική αυτή ''επιτρέπει'' στην κυβέρνηση να μην γίνεται ο αναγκαίος διάλογος, αφού γρήγορα και συνοπτικά περνούν τα θέματα και αποφεύγει τυχόν  αντιδράσεις, για το λόγο ότι το σύνολο των πολιτών ή είναι σε διακοπές ή ετοιμάζεται να αναχωρήσει. Είχαμε επισημάνει ότι ο κ. Παπαθανασίου είναι πολύ πιθανόν να χτυπήσει και αυτό το καλοκαίρι αφού η πολιτική του πορεία μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι όλα τα νομοθετήματα σε βάρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των Οικονομολόγων,  τα έχει περάσει μέχρι σήμερα καλοκαίρι.  Επειδή η κοινωνία και η οικονομία έχει ανάγκη από υπεύθυνους που θα ασχολούνται με την φορολογική πολιτική και δεν έχει ανάγκη από τον κάθε ευκαιριακό και ανεύθυνο , ποια είναι η θέση σας συνάδελφοι στην επιχειρούμενη ''απελευθέρωση'' του επαγγέλματος ; Έχει ανάγκη η οικονομία μας την ''απελευθέρωση'' ή την κατοχύρωση και την υπεύθυνη άσκηση του επαγγέλματος; ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ και δημόσια πείτε την .

Για τη ''Δημιουργία'' '' Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''.

Στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών έχουν στενή και ταχτική συνεργασία με στελέχη δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και συζητούν για την δημιουργία  '' Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''. Είναι τόσο στενή η συνεργασία τους όπου ο αρμόδιος Υπουργός τους κάλεσε προνομιακά και μόνο αυτούς από το σύνολο των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην συζήτηση για τηνπροκήρυξη του ΕΣΠΑ για ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο κ. Υπουργός ψάχνει συμμάχους -  ένα  όποιος και  να είναι - έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, προκειμένου να έχει την σύμφωνη γνώμη στην διαδικασία της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολεγίων. Στο πρόσωπο της συνδικαλιστικής αυτής οργάνωσης βρήκε συμμάχους και με αντάλλαγμα την ψήφιση νόμου για την δημιουργία ''Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''.

Με δεδομένη την εχθρική στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών έναντι του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι δυνατόν να προβεί σε μια ακόμα εχθρική ενέργεια το αρμόδιο Υπουργείο και προκείμενου να εξυπηρετήσει τους ''συνεργάτες'' του να προβεί στην ψήφιση νόμου που να επιτρέπει την δημιουργία  ''Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''.

Με δεδομένη και την στάση μιας μερίδας συναδέλφων που εργάζονται στις εφορίες πουν για δικούς τους λόγους προτρέπουν στην δημιουργία ''Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου'' είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσει ο αρμόδιος Υπουργός στην κατάθεση νόμου.

Επειδή το επάγγελμα δεν έχει ανάγκη την δημιουργία κέντρων και παράκεντρων , αλλά την κατοχύρωση και την διασφάλιση. Επειδή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και το επάγγελμα θα αποτελέσει τελειωτικό χτύπημα η διάσπαση του. Επειδή η δημιουργία του ''Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου'' έρχεται να βοηθήσει στην απελευθέρωση και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολεγίων ξεκαθαρίστε την θέση σας . Είστε  η οχι κατά της δημιουργίας ''Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου''  ;
Είστε υπέρ ενεργειών  διάσπασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου ;

Συνάδελφοι.
Οι διαφορές μεταξύ μας δεν θα πρέπει να μην επιτρέψουν να ενώσουμε την φωνή μας στην καταδίκη όλων αυτών που επιβουλεύονται το Οικονομικό Επιμελητήριο  και επιδιώκουν την ανεξέλεγκτη είσοδο στο επάγγελμα.

Σας καλούμε
Να αντιδράσατε όλοι μαζί  ώστε να εξαιρεθεί το Οικονομολογικό Επάγγελμα από την επιχειρούμενη ''απελευθέρωση'' και να σταματήσει η πολιτική που οδηγεί στην διάσπαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Πρέπει να καταλάβει η πολιτική ηγεσία ότι δεν θα ανεχθούμε το διαμελισμό του ΟΕΕ ούτε θα συνηγορήσουμε στην ανεξέλεγκτη άσκηση του επαγγέλματος από τον κάθε τυχαίο.

Δεν επιτρέπουμε για καμία σκοπιμότητα παιχνίδια με τους θεσμούς.

Σας καλούμε να επισκεφθούμε την πολιτική ηγεσία όλη η ΚΔ του ΟΕΕ και να της γνωρίσουμε την πλήρη αντίθεση μας στις μεθοδεύσεις της. Αν δεν συνετιστεί να παραιτηθεί να υποβάλουμε την παραίτηση μας όλα τα μέλη της ΚΔ στον αρμόδιο Υπουργό και να προβούμε σε κατάληψη του γραφείου του Υπουργού ,  να καλέσουμε τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα να συμμετάσχουν στην κατάληψη και σε καταλήψεις εφοριών.

Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα φύγουμε από την μάχη που προκαλεί η πολιτική της ισοπέδωσης και της κατάργησης των θεσμών.

Με εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος

Δ/νση επ/νιας
Μ. Μπότσαρη 64 Α Χανιά
Τηλ. 28210-99238
Fax  28210-99280
Email: [email protected]
Κοινοποίηση:
Στον Πρόεδρο και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στον Αθηναϊκό και επαρχιακό Τύπο
Στο σύνολο των μελών του ΟΕΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο