Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δελτία Τύπου :: Έλεγχοι σε συνεργεία αυτοκινήτων

Ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου και των δικύκλων, διενήργησαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου συνεργεία από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Δελτία Τύπου :: Έλεγχοι σε συνεργεία αυτοκινήτων

  Ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου και των δικύκλων, διενήργησαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου συνεργεία από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
 
Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 217 επιχειρήσεις, κυρίως συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Σε 99 από αυτές τις επιχειρήσεις, διαπιστώθηκαν συνολικά 341 παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 45,6%). Συνηθέστερη παράβαση ήταν η μη καταχώρηση των οχημάτων στο πρόσθετο βιβλίο εισερχομένων. Ακολουθούν η μη έκδοση αποδείξεων, η μη απόδοση ΦΠΑ και η μη επίδειξη βιβλίων.
 
Ο έλεγχος έγινε με τη νέα μεθοδολογία του ταυτόχρονου ελέγχου ομοειδών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περιορισθεί το υποκειμενικό στοιχείο στην επιλογή των ελεγχομένων επιχειρήσεων, να ενισχυθεί το αίσθημα ισονομίας των πολιτών και να περιορισθεί το φαινόμενο των μεμονωμένων καταγγελιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα εξής σημεία:
 
1.     Στη σωστή τήρηση του πρόσθετου βιβλίου εισερχομένων οχημάτων.
2.     Στην καταχώρηση των δαπανών μισθοδοσίας σε περίπτωση ύπαρξης προσωπικού.
3.     Στην έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.
4.     Στην ύπαρξη τιμολογίων αγοράς ανταλλακτικών.
5.     Στη νόμιμη προέλευση και γνησιότητα των ανταλλακτικών.
 
Στο πλαίσιο του ελέγχου, τα συνεργεία της Υπ.Ε.Ε, διενήργησαν δειγματοληπτική καταγραφή ανταλλακτικών, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη φορολογικών στοιχείων για την προμήθειά τους και εξετάσθηκαν περιπτώσεις συγκεκριμένων εργασιών του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.
Τα συνεργεία ελέγχου εξέτασαν και έλαβαν στοιχεία για περαιτέρω διερεύνηση, αναφορικά με τις πηγές προέλευσης των ανταλλακτικών και τους απασχολούμενους στις επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν το επόμενο διάστημα, καθώς το ποσοστό παραβατικότητας που διαπιστώθηκε ήταν ιδιαίτερα υψηλό.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο