Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνταγματική η έκτακτη εισφορά επιμένει ο Γ. Παπαθανασίου

Την πεποιθήση του ότι η διαδικασία καταβολής έκτακτης εισφοράς θα προχωρήσει κανονικά επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Συνταγματική η έκτακτη εισφορά επιμένει ο Γ. Παπαθανασίου

Την πεποιθήση του ότι η διαδικασία καταβολής έκτακτης εισφοράς θα προχωρήσει κανονικά επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για  τα σκάφη αναψυχής που περιλαμβάνει και  την επιβολή  έκτακτης εισφοράς, επισήμανε : "Με αφορμή μια διαταγή αναστολής εκτέλεσης που δόθηκε σε μια περίπτωση φορολογουμένου μέχρι την εκδίκαση της αναστολής εκτέλεσης, και η οποία δεν εισέρχεται στην ουσία της προσφυγής του φορολογούμενου και δεν αποτελεί πρόκριμα ούτε της σχετικής αίτησης αναστολής που θα εκδικασθεί, έσπευσαν πολλοί να μιλήσουν για δήθεν απόφαση που τινάζει στον αέρα την έκτακτη εισφορά και δημιουργήθηκε μέγα θέμα. Επίσης να τονίσω ότι όταν δύο μέρες αργότερα δύο αντίστοιχες αιτήσεις για διαταγή αναστολής απορρίφθηκαν στη Θεσσαλονίκη, η είδηση πέρασε στα ψιλά".

Πρόσθεσε ότι "εφάπαξ έκτακτες εισφορές έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν και μάλιστα σε περιόδους όπου δεν υπήρχε διεθνής οικονομική κρίση. Και έχουν κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως συνταγματικές".

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο