Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πρόγραμμα 100 εκατ. του Υπ. Απασχόλησης για διατήρηση 60 χιλιάδων θέσεων εργασίας

ΔPAΣH 100 εκατ. ευρώ για τη διατήρηση 60.000 θέσεων εργασίας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Πρόγραμμα 100 εκατ. του Υπ. Απασχόλησης για διατήρηση 60 χιλιάδων θέσεων εργασίας              

 ΔPAΣH 100 εκατ. ευρώ για τη διατήρηση 60.000 θέσεων εργασίας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και Aλλων Πόρων Κ. Τσουτσοπλίδης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε. Δ. Κάρναβος. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα αφορά 24.000 εργαζόμενους και στις επόμενες συνεδριάσεις θα καθοριστεί το ύψος και το χρονικό διάστημα της επιχορήγησης. Συγκεκριμένα, η κ. Πετραλιά επισήμανε ότι ζήτησε τη συνεργασία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ ώστε να καθοριστούν οι προϋποθέσεις του προγράμματος και να διαμορφωθεί η λίστα που θα αφορά τις επιχειρήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Δική μας πρόταση είναι μία από τις προϋποθέσεις να είναι η επιχείρηση που θα μπει σε αυτή τη δράση για ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα συμφωνήσουμε να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Στόχος μας την ώρα αυτή, της μεγάλης κρίσης, που έχει αγγίξει και τη χώρα μας, είναι να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος ανέφερε ότι η Συνομοσπονδία θα συνεργαστεί με το υπουργείο, τον ΟΑΕΔ και τον γ.γ. ώστε να μη χαθούν χρήματα λόγω γραφειοκρατίας και να πάνε στις επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη. Θετική ήταν και η απάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκη σχετικά με τη συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και τη Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού του υπ. Απασχόλησης όσον αφορά την κατάρτιση του προγράμματος για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πηγή: Express.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο