Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα δικαίωση προσφυγής κατά της έκτακτης εισφοράς

Νέα απόφαση χθες για αναστολή καταβολής της έκτακτης φορολογικής εισφοράς από Διοικητικό Πρωτοδικείο της χώρας, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Η απόφαση αναστέλλει την καταβολή, όπως ακριβώς συνέβη και στο Πρωτοδικείο Πειραιά πρόσφατα.

Νέα δικαίωση προσφυγής κατά της έκτακτης εισφοράς


Νέα απόφαση χθες για αναστολή καταβολής της έκτακτης φορολογικής εισφοράς από Διοικητικό Πρωτοδικείο της χώρας, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Η απόφαση αναστέλλει την καταβολή, όπως ακριβώς συνέβη και στο Πρωτοδικείο Πειραιά πρόσφατα.

Ωστόσο, στις 29 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστούν επίσης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών οι προσφυγές κατά του Νόμου 3758/2009, που προβλέπει την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Κ. Πετρόπουλος, προσδιόρισε χθες την εκδίκαση των πρώτων αυτών αιτήσεων ακυρώσεως, ενεργοποιώντας τη διάταξη εκείνη του νόμου που δίνει τη δυνατότητα για σχετική επίσπευση σε υποθέσεις «μείζονος σπουδαιότητας» ή υποθέσεις που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό πολιτών. Οι αποφάσεις επί των σχετικών προσφυγών αναμένεται να αποτελέσουν οδηγό» και για τις υπόλοιπες αιτήσεις που εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστούν και οι εφέσεις στο Διοικητικό Εφετείο, που θα υποβληθούν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας


Πηγή  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο