Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση ΠΟΦΕΕ για Φοροτεχνικό Επιμελητήριο

Ευτυχώς ο Κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών δεν στηρίζεται, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του, στον Πρόεδρο της Α.ΚΙ.Ο.Ε. που αυτή την περίοδο μας πληροφορούν ότι «πάει διακοπές από 25/7 έως 25/8»....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

Αθήνα 28.07.2009
Συνάδελφοι,

Ευτυχώς ο Κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών δεν στηρίζεται, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του, στον Πρόεδρο της Α.ΚΙ.Ο.Ε. που αυτή την περίοδο μας πληροφορούν ότι «πάει διακοπές από 25/7 έως 25/8» αλλά σε μια ομάδα Συναδέλφων που εδώ και χρόνια έβαλαν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες, καταθέτοντας τον χρόνο που στερούν από την προσωπική τους ζωή και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην ιδέα της ουσιαστικής κατοχύρωσης των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων ενός ολόκληρου Κλάδου, πιέζοντας με υπομονή και επιμονή προς την κατεύθυνση αυτή.
Το αν η υπευθυνότητα που αποδεικνύουμε σε κάθε μας ενέργεια, σε συνδυασμό με την τεκμηρίωση των όσων εγγράφως προτείνουμε, έχει πλέον αναγνωρισθεί και από την Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αυτό οφείλεται αφ’ ενός στις ενέργειες όλων των Διοικήσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και αφ’ ετέρου στην ουσιαστική δουλειά μιας ΟΜΑΔΑΣ Συναδέλφων τα τελευταία χρόνια. Μιας πολύμορφης και αρμονικά αλληλοσυμπληρούμενης ομάδας που δούλεψε και δουλεύει για την επίτευξη των ΚΟΙΝΩΝ Συνδικαλιστικών στόχων με καθαρά Συνδικαλιστικά κριτήρια.

Κριτήρια που είναι άγνωστα όχι μόνον στον πρόεδρο της Α.ΚΙ.Ο.Ε. αλλά  και στην Ομοσπονδία Οικονομολόγων που αυτή δημιούργησε, απλά και μόνον προς άγρα ψήφων, για να διεξάγει ο επικεφαλής της «παιχνίδια εξουσίας» μέσα στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. επιλέγοντας κάθε φορά τον «ρόλο» που του ταιριάζει – παραμένοντας όμως ο αιώνιος «υπηρέτης δύο αφεντάδων» που όμως, όπως και στο θέατρο δυστυχώς για τον ίδιο, ήρθε η στιγμή να του γυρίσουν και οι δύο την πλάτη – περιορίζοντας όμως «επί σκηνής» (για τις ανάγκες του ρόλου του) αξιόλογους Συνδικαλιστές Συναδέλφους σε ρόλο κομπάρσου.
Αλήθεια Συνάδελφοι τις περιόδους 1999-2001 και 2002-2004 δεν «υπηρετούσε» την διοίκηση της  ΠΑ.Σ.Κ.Ο. (& Πρόεδρος στο Ι.Ε.Κ.Ε.Μ.) ενώ  τις περιόδους 2005-2007 και 2008 μέχρι τώρα δεν «υπηρετούσε» την ΔΗ.ΚΙ.Ο. ή μήπως απλά «εξυπηρετούσε» τους προσωπικούς του στόχους ;
Συνάδελφοι ήλθε ώρα να πούμε στον επικεφαλή της Α.ΚΙ.Ο.Ε. «ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ» ένα τέλος χωρίς αρχή αφού δεν είχε καμιά παρουσία σε αγώνες του Κλάδου, ένα τέλος που μας αποδεσμεύει από τα βαρίδια του παρελθόντος για να προχωρήσουμε μπροστά, στον δρόμο που χαράζει η ορθή οριοθέτηση του Επαγγέλματος μας, έναν δρόμο που του είναι άγνωστος, γιατί πάνω από όλα είχε και έχει μόνον το προσωπικό συμφέρον.

Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσουν , στο μυαλό τους, όλα τα Μέλη της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. όπως και τα απλά Μέλη του αλλά και οι Συνάδελφοι ότι το Φοροτεχνικό Επιμελητήριο δεν θα δημιουργηθεί από όσους ασκούν το Λειτούργημα του Λογιστή – Φοροτεχνικού για να ασκεί τον ίδιο θεωρητικό ρόλο με το Ο.Ε.Ε. αλλά για να προάγει ουσιαστικά το Επάγγελμά μας προς το συμφέρον του Δημοσίου, των Επιχειρήσεων και των Συναδέλφων που το ασκούν νόμιμα (κάτοχοι Αδείας Λογιστή – Φοροτεχνικού και έναρξη στην Δ.Ο.Υ.) αφήνοντας ανεπηρέαστα τα έσοδα του Ο.Ε.Ε.
Κατά την άποψη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. το συμφέρον του Κλάδου επιβάλλει:
-    Πιστοποίηση όλων όσων το ασκούν νόμιμα
-    Κώδικα Δεοντολογίας με δικαιώματα και υποχρεώσεις
-    Ίδρυση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα
Δυστυχώς κάποιοι κατ’ όνομα «συνάδελφοι» θέλοντας να δικαιολογήσουν την δική τους αδράνεια και ανυπαρξία στα Συνδικαλιστικά δρώμενα του Κλάδου των Ελευθέρων Επαγγελματιών Φοροτεχνικών – Λογιστών αναλώνονται στην απόδοση άστοχων χαρακτηρισμών κινούμενοι στην λογική του «ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» και προάγουν σε επιστήμη τα ρητορικά ερωτήματα, κωφεύοντας συστηματικά στα ανεκπλήρωτα ουσιαστικά αιτήματα των Συναδέλφων .
    Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συνδράμουν την προσπάθεια της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. καταθέτοντας τις προτάσεις τους σε ένα ισότιμο και ειλικρινή διάλογο, αφήνοντας στο περιθώριο τους «αυτόφωτους προφήτες». Αυτούς που πάνω από όλα βάζουν το προσωπικό και μόνον συμφέρον.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
          
               Πανίδης  Αβραάμ                                                           Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο