Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δελτία Τύπου :: Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων

Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων, με εμπλεκόμενη εταιρεία που είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Δελτία Τύπου :: Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων

Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων, με εμπλεκόμενη εταιρεία που είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
 
Συγκεκριμένα, δύο κατασκευαστικές εταιρείες, χωρίς καμία επαγγελματική δραστηριότητα, εξέδωσαν την περίοδο 2006-2007 συνολικά 4 εικονικά τιμολόγια, τα 3 προς εργολάβο, ο οποίος φέρεται να εκτέλεσε επιχορηγούμενες εργασίες σε τρεις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Πρέβεζα και στην Κέρκυρα και το τέταρτο απευθείας σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Κέρκυρα. Το συνολικό ποσό των τιμολογίων φθάνει τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα πρόστιμα που θα επιβληθούν εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 26 εκατομμύρια ευρώ.
 
Η Υπ.Ε.Ε., με την ολοκλήρωση του ελέγχου και στις ξενοδοχειακές μονάδες, θα διαβιβάσει τα σχετικά στοιχεία στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠ.ΟΙ.Ο, προκειμένου να εξετάσουν την απένταξη της επιχείρησης από τα αντίστοιχα επιχορηγούμενα προγράμματα.
 
Επίσης, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις εντάχθηκαν ήδη στον πίνακα εταιρειών – παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων που τηρεί η Υπ.Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να τον λαμβάνουν υπ’ όψη τους κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους.
 
Η Υπ.Ε.Ε., θα συνεχίσει τη διενέργεια ελέγχων στο χώρο των κατασκευαστικών εργασιών, με έμφαση στις περιπτώσεις επιχορηγήσεων και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της υφαρπαγής, με εικονικές εργασίες και τιμολόγια, κονδυλίων που αφαιρούνται από την αναπτυξιακή προσπάθεια και από επιχειρήσεις που επιθυμούν πραγματικά να επενδύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο έλεγχοι στο χώρο των τεχνικών έργων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα. 


 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο