Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών- Δήλωση υπουργού.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, μετά από σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των φορέων επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών- Δήλωση υπουργού.

Αθήνα, 23-7-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, μετά από σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των φορέων επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είχαμε ανακοινώσει πριν από περίπου δύο μήνες, ενεργοποιούμε μια σημαντική δράση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για τη στήριξη επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών.

Η δράση έχει ύψος δημόσιας δαπάνης 250 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή και για τις δράσεις που έχουμε εξαγγείλει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό, τη μεταποίηση, το εμπόριο και τις υπηρεσίες. Και αφορά συγκεκριμένα την επιδότηση για την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού από γιατρούς, οδοντιάτρους, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές και οικονομικούς συμβούλους. Είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι κλάδοι ενισχύονται για την αναβάθμιση της δραστηριότητάς τους και μάλιστα αυτό γίνεται σήμερα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, με πρόσθετες δυσκολίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα ποσοστά ενίσχυσης θα είναι υψηλότερα για τους νέους επαγγελματίες - θα φθάνουν το 80% της πρότασης που θα υποβάλλουν - ενώ για τους παλαιότερους η ενίσχυση φθάνει στο 50%. Νέοι θεωρούνται όσοι έχουν μέχρι πέντε χρόνια στο επάγγελμα και παλαιότεροι όσοι έχουν πάνω από πέντε χρόνια. Στηρίζουμε λοιπόν ειδικότερα τους νέους επαγγελματίες, ο οποίοι έχουν και τις μεγαλύτερες ανάγκες σε βασικό εξοπλισμό, αλλά και γενικότερα χρειάζονται περισσότερη βοήθεια στα πρώτα τους βήματα.

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και η αξιολόγηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι συγκεκριμένες και απλές. Κατ’ αρχάς να είναι πραγματικά κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας και να μην έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας από κάποιον εργοδότη. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ένα κατώτατο όριο ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση του επαγγέλματος, με βάση τη φορολογική δήλωση. Είναι ένα όριο λογικό, που τέθηκε ακριβώς γιατί θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους φορολογικά ευσυνείδητους επαγγελματίες και όχι αυτούς που φοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας εξωπραγματικά χαμηλά εισοδήματα.

Ειδική μέριμνα λαμβάνουμε για τα Άτομα με Αναπηρία και τους επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται σε χαρακτηρισμένους ορεινούς όγκους και νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, εξαιρώντας τους από τα εισοδηματικά όρια. Κι αυτό γιατί θέλουμε να τους βοηθήσουμε, ώστε να μείνουν, να δουλέψουν και να στηρίξουν τον τόπο τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο