Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Λογιστική τάξη» στα νοσοκομεία

ΔHMOΣIONOMIKO όφελος έως 500 εκατ. ετησίως θα προκύψει από τη υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στη σύνταξη ισολογισμών από τα νοσοκομεία. Oπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής φορέων γενικής κυβέρνησης, τα ΔΛΠ έχουν εγκατασταθεί σε 20 μεγάλα νοσοκομεία, ενώ το 80% των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχουν υποβάλει ισολογισμούς, με αποτέλεσμα η εξοικονόμηση πόρων για το 2009 να υπολογίζεται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ.

«Λογιστική τάξη» στα νοσοκομεία                                             

 ΔHMOΣIONOMIKO όφελος έως 500 εκατ. ετησίως θα προκύψει από τη υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στη σύνταξη ισολογισμών από τα νοσοκομεία. Oπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής φορέων γενικής κυβέρνησης, τα ΔΛΠ έχουν εγκατασταθεί σε 20 μεγάλα νοσοκομεία, ενώ το 80% των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχουν υποβάλει ισολογισμούς, με αποτέλεσμα η εξοικονόμηση πόρων για το 2009 να υπολογίζεται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε εξάλλου ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται το σύνολο των νοσοκομείων να έχουν υιοθετήσει αυτές τις αλλαγές. Κύκλοι του Yπουργείου Υγείας επισημαίνουν ότι με το νέο σύστημα μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια των προμηθειών και εκτιμούν ότι μέχρι σήμερα περίπου 40.000 άνθρωποι, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ζούσαν από την παραοικονομία της Υγείας. Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε ρύθμιση για τη σταδιακή καταβολή στα νοσοκομεία των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, που ανέρχονται σε περίπου 2,3 - 2,5 δισ. ευρώ.

Παρόμοιες αλλαγές υλοποιούνται και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το διπλογραφικό σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί σε 490 δήμους από τους 515 που είναι υποχρεωμένοι. Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υποβάλουν οι δήμοι τον απολογισμό του 2008 και στη συνέχεια να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το 2010. Η εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή του προγράμματος «Σύζευξις» σε περίπου 4.500 φορείς του Δημοσίου, υπολογίζεται σε 20 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής.

Την ίδια στιγμή, το Ταμείο για την Κοινωνική Συνοχή σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των μονογονεϊκών οικογενειών, των δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος και των ηλικιωμένων άνω των 70 ετών που δεν είναι ασφαλισμένοι. Το ποσό που θα έχει στη διάθεσή του το Ταμείο εκτιμάται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα υπάρχει η πρόθεση να απευθυνθεί και στον ιδιωτικό τομέα για ενίσχυση των πόρων του.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο