Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προσυνεδριακή ημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης.(Ι.Ο.Φο.Μ.)

Στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.) με θέμα «Η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος κυρίαρχος παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σχετική προσυνεδριακή ημερίδα την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.) με θέμα «Η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος κυρίαρχος παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σχετική προσυνεδριακή ημερίδα την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Ι.Ο.Φο.Μ. σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου και τη συμμετοχή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φορολογία και Ελεγκτική» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Οι εργασίες της ημερίδας διεξήχθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, πολλών βουλευτών, εκπροσώπων των μαζικών φορέων, επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και οικονομολόγων, λογιστών και φοροτεχνικών.

Στα πλαίσια του κυρίου θέματος του Συνεδρίου, οι ενότητες που απασχόλησαν τις εργασίες της ημερίδας ήταν :

- Παραεμπόριο = Παραοικονομία = Φοροδιαφυγή. Οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, τους συνεπείς φορολογούμενους και τα δημόσια έσοδα.

- Μεταποιητικές επιχειρήσεις παράγοντας στήριξης των αγροτικών επιχειρήσεων και θεμέλιος πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας.

- Η Συμβολή του Λογιστή Φοροτεχνικού στην αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής.

- Τραπεζικό Σύστημα – Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ο ρόλος του στην ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- Εσωτερικός έλεγχος. Παράγοντας ανάπτυξης και προστασίας των επιχειρήσεων.

- Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Σκοπός της ημερίδας, μέσα από την ανταλλαγή προβληματισμών, τεχνογνωσίας και εμπειριών, όπως και από την κατάθεση και συζήτηση προτάσεων, ήταν η ανάδειξη του βαθμού αναγκαιότητας απλοποίησης και σταθεροποίησης του φορολογικού συστήματος της χώρας, με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου, της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, στα πλαίσια της ζητούμενης, από όλους, προστασίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων με ουσιαστικά κίνητρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και διασφάλισης των δημοσίων εσόδων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας οι ομιλητές ανέλυσαν την υφιστάμενη κατάσταση, υπέβαλαν, τις κατά τη γνώμη τους, εφικτές και εφαρμόσιμες προτάσεις μέτρων στα πλαίσια της οικονομικής ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ύφεσης, προτάσεις οι οποίες θα απασχολήσουν τις κεντρικές εργασίες του Συνεδρίου στην Αθήνα στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2009 συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των τελικών πορισμάτων.

Το Δ.Σ. του Ι.Ο.Φο.Μ., ευχαριστεί πολύ, όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την ημερίδα, επισημαίνοντας ότι ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε είναι πολύτιμη συνεισφορά στο μέλλον του τόπου μας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο