Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Εντός των επόμενων ημερών η ανακοίνωση του προγράμματος για την ανακαίνηση των κτιρίων

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. ευρώ που θα επιδοτήσει, με κοινοτικά κεφάλαια, την ανακαίνιση κτιρίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Εντός των επόμενων ημερών η ανακοίνωση του προγράμματος για την ανακαίνηση των κτιρίων
 
Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. ευρώ που θα επιδοτήσει, με κοινοτικά κεφάλαια, την ανακαίνιση κτιρίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα που θα αφορά κτίρια 25ετίας τουλάχιστον θα επιδοτεί έως και 50% τη μόνωση των κτιρίων, την αλλαγή των κουφωμάτων με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, την αντικατάσταση καυστήρων και ηλιακών θερμοσίφωνων και τη βαφή των εξωτερικών επιφανειών με χρώματα που αντανακλούν τη θερμότητα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από το 1980, εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες τους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με τις προσδοκίες του υπουργείου Ανάπτυξης, η βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων θα εξοικονομεί έως και 750 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο