Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΤτΕ: Αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας έως 1%

Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας έως 1% φέτος σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψή της τον Απρίλιο για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, είπαν αξιωματούχοι της ΤτΕ την Δευτέρα.

ΤτΕ: Αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας έως 1%

Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας έως 1% φέτος σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψή της τον Απρίλιο για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, είπαν αξιωματούχοι της ΤτΕ την Δευτέρα.

"Αναμένουμε συρρίκνωση μεταξύ 0 και 1%", είπε στο Reuters αξιωματούχος της ΤτΕ που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία βαίνει προς ύφεση για πρώτη φορά φέτος μετά το 1993 πληθαίνουν, καθώς η παγκόσμια κρίση πλήττει τον τουρισμό, τις κατασκευές, την ναυτιλία και την ιδιωτική κατανάλωση, τους βασικούς δηλαδή μοχλούς ανάπτυξης της χώρας.

Η επιδείνωση που παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία οδήγησε την κυβέρνηση τον περασμένο μήνα να αναθεωρήσει την αισιόδοξη πρόβλεψή της για ανάπτυξη 1,1% φέτος. Τώρα αναμένει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης.

Η ΤτΕ είπε τον Απρίλιο ότι η οικονομική ανάπτυξη θα διαμορφωθεί κοντά στο μηδέν φέτος, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσει σε αρνητικό έδαφος, εάν επιδεινωθούν περαιτέρω οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες.

"Οι τουριστικές αφίξεις σε μεγάλους προορισμούς, όπως η Κρήτη, μειώθηκαν πάνω από 10%, περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις", είπε άλλο στέλεχος της ΤτΕ που θέλησε να μην κατονομαστεί. "Υπάρχει γενικά πτώση στη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες".


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο