Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών τιμολογίων

Μεγάλη υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Δελτία Τύπου :: Πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών τιμολογίων 

Μεγάλη υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, τεχνική εταιρεία με έδρα τη Νέα Σμύρνη στην Αθήνα, χωρίς υποδομή, προσωπικό και μηχανήματα, εξέδωσε από το 2004 έως το 2006 εικονικά τιμολόγια συνολικού ποσού 27,5 εκ. ευρώ. Λήπτες των τιμολογίων ήταν άλλες τεχνικές εταιρείες, με έδρα στην ίδια περιοχή, οι οποίες λειτουργούσαν ως υπεργολάβοι σε μεγάλα έργα του Δημοσίου, τα οποία απαιτούσαν εξειδικευμένη γνώση και προσωπικό.

Από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων και της κίνησής τους, διαπιστώθηκε επίσης μεθόδευση για την εμφάνιση χρηματικών συναλλαγών, οι οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Τα εκτιμώμενα πρόστιμα πλησιάζουν τα 60 εκατ. ευρώ, επιμερίζονται δε σε 46 εκατ. ευρώ για τις παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και 13 εκατ. ευρώ για τη μη απόδοση του ΦΠΑ.

Η Υπ.Ε.Ε. προγραμματίζει κατά το προσεχές διάστημα τον έλεγχο των εταιρειών που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, καθώς και έργα από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο