Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής

Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη φοροδιαφυγή, αυστηρές ποινές για επίορκους λειτουργούς και δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το 2009 δύσκολη χρονιά για όλον τον κόσμο και για την Ελλάδα, όπως είπε, και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ελλάδα να είναι στο τρένο της διεθνούς ανάκαμψης από την οικονομική κρίση.

Μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής                                             


Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη φοροδιαφυγή, αυστηρές ποινές για επίορκους λειτουργούς και δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το 2009 δύσκολη χρονιά για όλον τον κόσμο και για την Ελλάδα, όπως είπε, και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ελλάδα να είναι στο τρένο της διεθνούς ανάκαμψης από την οικονομική κρίση.

Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των όσων γίνονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

"Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων και σε άλλες απαραίτητες ρυθμίσεις.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο.

"Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα θα είναι στο τρένο της ανάκαμψης και μάλιστα με καλύτερους όρους σε σχέση με πριν, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, επανέλαβε ο Κ. Καραμανλής.

Η οικονομία βουλιάζει και μόνη διέξοδο αποτελεί η αλλαγή κυβέρνησης σχολίασε από το ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι αναδιαρθρώσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από σειρά αντιδραστικών μέτρων που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζόμενων και του λαού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Κριτική στις δηλώσεις Καραμανλή άσκησε και η ΓΣΕΕ που κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειάς της, αποφάσισε 24ωρη απεργία σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο