Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Το ΙΚΑ δεν διασπάται, λειτουργικός μόνο ο διαχωρισμός των δύο τομέων, λέει η Πετραλιά

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά επισκέφθηκε σήμερα το ΙΚΑ, όπου είχε σύσκεψη εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά επισκέφθηκε σήμερα το ΙΚΑ,  όπου είχε σύσκεψη εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Η Υπουργός με τον Διοικητή κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τα υπόλοιπα μέλη, συζήτησαν για το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στα θερινά τμήματα της  Βουλής, ώστε να εκσυγχρονισθεί το ΙΚΑ.

Μετά την σύσκεψη η Υπουργός και  ο Διοικητής προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις.
 
Υπουργός: Συναντήθηκα σήμερα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που αφορά το ΙΚΑ και θα ψηφιστεί στη Βουλή στα θερινά τμήματα. Ο στόχος του νομοσχεδίου αυτού είναι ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ, ο λειτουργικός διαχωρισμός του τομέα της Ασφάλισης από τον τομέα της Υγείας.
Η κεντρική μας πολιτική, η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργείου Απασχόλησης είναι η στήριξη και η ενίσχυση των δύο βασικών πυλώνων του ΙΚΑ, της ασφάλισης και της υγείας, μέσα σε ένα πλαίσιο ενιαίο, μέσα στο πλαίσιο του ενιαίου ΙΚΑ, του ΙΚΑ με ενιαία διοίκηση.
Θεωρούμε, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό βήμα, γιατί ο στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ και η ιδιαίτερη στήριξη στον τομέα υγείας και το γεγονός ότι επιθυμούμε ο ένας τομέας, να μην αλληλεπικαλύπτει τον άλλο.
Το ΙΚΑ δεν διασπάται. Το ΙΚΑ διατηρεί την ενιαία του μορφή και το ΙΚΑ διατηρεί την ενιαία του διοίκηση και τη λειτουργία του. Με τον διαχωρισμό αυτό των δύο βασικών πυλώνων ως προς τις υπηρεσίες της υγείας στοχεύουμε σε νέες υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ από τις ήδη υπάρχουσες.
Δημιουργείται μια νέα γενική διεύθυνση, η οποία θα είναι διεύθυνση διαχείρισης, αξιολόγησης και ελέγχου των δαπανών υγείας όλων των υποκαταστημάτων.
Το ΙΚΑ της ήσσονος προσπάθειας αποτελεί παρελθόν. Ο στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στον πολίτη, καθημερινά πλάι στον πολίτη, με όλο και κάθε μέρα ποιοτικότερες υπηρεσίες, σύγχρονες υπηρεσίες.
Το ΙΚΑ αποτελεί τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας. Τη ναυαρχίδα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Και μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας, για την Ασφάλιση και για την Υγεία, για πολύ μεγάλες ομάδες του πληθυσμού. Το ΙΚΑ είναι το ασφαλιστικό σπίτι του μεγαλύτερου αριθμού των Ελλήνων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Δημοσιογράφος: Κυρία υπουργέ, για να υπάρξει μια καινούργια Γενική Διεύθυνση σημαίνει ότι έχουν εντοπισθεί θέματα σπατάλης.

Υπουργός: Όταν μιλάμε για εκσυγχρονισμό, εννοούμε εκσυγχρονισμό, παρακολούθηση και εξορθολογισμό. Όλα αυτά θα τα δούμε  με τη νέα Διεύθυνση. Αλλά όταν μιλάμε για εκσυγχρονισμό, σημαίνει συστήματα σύγχρονα, μηχανογράφηση όλου του πυλώνα της Υγείας του ΙΚΑ, μηχανογράφηση όλων των υποκαταστημάτων, μηχανογράφηση όλων των συνταγών.
Ξέρετε, ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, για το ΙΚΑ. Είχε ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια και επιτέλους  ολοκληρώθηκε. Αφορά τη σάρωση και τη διασταύρωση των συνταγών.
Αυτά είναι σύγχρονα συστήματα, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός και είμαστε αποφασισμένοι γρήγορα να προχωρήσουμε με το νομοσχέδιο για  τον εκσυγχρονισμό του ΙΚΑ. Εις πείσμα πολλών και διαφόρων.                                

Διοικητής ΙΚΑ: Πιστεύω ό,τι συζητήθηκε, καλύφθηκε ήδη από την κα Υπουργό. Οι οδηγίες που πήραμε για πορεία -από εδώ και πέρα- αφορούν, όπως είπε η ίδια, ένα ενιαίο ΙΚΑ, όπου έχουμε ένα διαχωρισμό των δύο βασικών πυλώνων, της Ασφάλισης και της Υγείας, λειτουργικό, οργανωτικό, πληροφορικό, από πλευράς στελέχωσης. Πιστεύουμε ότι με τη νέα του αυτή δομή, το ΙΚΑ θα ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στις απαιτήσεις των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του, με στόχο καλύτερες υπηρεσίες και εξορθολογισμό των δαπανών.  
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο