Ειδήσεις Τεχνολογία

Google: Δημιούργησε νέο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές

Τη δημιουργία του νέου λειτουργικού συστήματος Google Chrome Operating System ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ η Google. Μετά από αυτή την ανακοίνωση η κόντρα μεταξύ Google και Microsoft αναμένεται να λάβει νέες διαστάσεις.

Google: Δημιούργησε νέο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές

Τη δημιουργία του νέου λειτουργικού συστήματος Google Chrome Operating System ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ η Google. Μετά από αυτή την ανακοίνωση η κόντρα μεταξύ Google και Microsoft αναμένεται να λάβει νέες διαστάσεις.

Αρχικά, το συγκεκριμένο λογισμικό είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί στα netbooks στους μικρού μεγέθους και χαμηλού κόστους φορητούς υπολογιστές που τους τελευταίους μήνες έχουν αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα τρία βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Google Chrome είναι ταχύτητα, απλότητα και ασφάλεια. Μάλιστα, το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα είναι το πρώτο που έχει σχεδιαστεί περιστρεφόμενο γύρω από το Ίντερνετ και ένα από τα βασικά μελήματα των δημιουργών του είναι η ελάττωση του χρόνου εκκίνησης, ένα από τα βασικά προβλήματα των Windows, καθώς προσπαθούν να δώσουν στους χρήστες στιγμιαία πρόσβαση στα δεδομένα που αναζητούν όπως e- mail.

Δουλεύοντας με το Google Chrome οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές που χρειάζονται καθώς και να δημιουργούν με τα εργαλεία που παρέχονται τις δικές τους εφαρμογές.

Η εταιρεία είδε την εξάπλωση των netbooks σαν μια ευκαιρία να αλλάξει την αγορά, που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και να απειλήσει την κυριαρχία της Microsoft. Το Google Chrome αναμένεται να δοθεί στην αγορά προς το τέλος του 2009.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο