Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση για το έλλειμμα μόνο αν υπάρξει απόκλιση

ANOIXTO άφησε χθες το θέμα να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράταση έως το 2011 για τη μείωση του ελλείμματος ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, μετά το πέρας των εργασιών του ECOFIN.

Παράταση για το έλλειμμα μόνο αν υπάρξει απόκλιση              

ANOIXTO άφησε χθες το θέμα να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράταση έως το 2011 για τη μείωση του ελλείμματος ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, μετά το πέρας των εργασιών του ECOFIN.

Τόνισε όμως ότι δεν προτίθεται να ζητήσει προκαταβολικά παράταση, διότι αυτό θα ήταν «λάθος μήνυμα» προς τις αγορές, καθώς παραμένει ο στόχος για έλλειμμα κάτω του 3% έως το τέλος του 2010, έστω και αν «δύσκολα θα επιτευχθεί ο ενδιάμεσος στόχος του 3,7% για το 2009».

Στο περιθώριο του συμβουλίου ο κ. Παπαθανασίου είχε συνομιλία με τον επίτροπο Χουακίν Αλμούνια, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, υπενθύμισε στον υπουργό τη δέσμευση που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση να μην περιοριστεί σε προσωρινά φοροεισπρακτικά μέτρα, όπως του Ιουνίου, και να προχωρήσει τον Οκτώβριο σε μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα. Ο υπουργός καθησύχασε τον Χ. Αλμούνια ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του.

Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο